Vypadá jako šťastná dívka, vysmál se Gretě Donald Trump

24.09.2019 9:45

O projevu Grety Thunbergové by se dalo říci a napsat ledacos. Nicméně americký prezident Donald Trump se opět vyznamenal. Poté, co aktivistka se slzami na krajíčku tklivě vypeskovala světové špičky, prohlásil: „Vypadá jako velice šťastná mladá dívka, která se těší na zářnou a skvělou budoucnost. To rád vidím!“

Vypadá jako šťastná dívka, vysmál se Gretě Donald Trump
Foto: Repro Youtube
Popisek: Donald Trump se loučí s novináři

Jak jsme již informovali, prezident Trump vzal Gretě Thunbergové na chvíli vítr z plachet, když se objevil na summitu OSN o klimatu. Z výrazu mladé aktivistky na tomto videu serveru Euronews si koneckonců může každý udělat obrázek sám. Jak píše agentura Bloomberg, účast amerického prezidenta byla nečekaná, původně měl naplánované setkání na téma náboženské svobody. Nicméně, v neděli se Trump nechal slyšet, že summitem nepohrdne. „Jsem velký zastánce čistého vzduchu a čisté vody. A všechny země by se měly spojit a tohle dokázat. Kvůli nim samým. Je to velice, velice důležité,“ prohlásil.

Anketa

Líbí se vám projevy Grety Thunbergové?

4%
96%
hlasovalo: 34668 lidí
Donald Trump se pak velice ironicky vyjádřil k poselství, které Greta Thunbergová vyslala směrem ke světovým špičkám. „Vy jste uloupili mé dětství svými prázdnými slovy… Jsme na počátku velkého vyhlazení, a vy o tom nechcete mluvit, vykládáte jen pohádky o ekonomickém růstu… Říkáte, že nám nasloucháte a že chápete, jak je to naléhavé. Jsem smutná, jsem rozzlobená a nevěřím tomu. Protože jestli skutečně chápete situaci, a přesto s tím nic neděláte, tak jste zlí lidé,“ apelovala mladistvá aktivistka. Řekla také, že by neměla být na summitu, ale ve škole.

„Vypadá jako velice šťastná mladá dívka, která se těší na zářnou a skvělou budoucnost. To rád vidím!“ odtušil americký prezident o Gretě Thunbergové a jejím projevu.

Jak jeden z komentujících připomenul na fotografii, podstatně přívětivější výraz měla Greta Thunbergová při rozhovoru s Angelou Merkelovou, německou kancléřkou.

reklama

autor: kas

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…