Zabít dítě, ženu! Novotný jde dál: Češi by fakt potřebovali válku. Malinkou. Na profackování

27.02.2024 17:13 | Monitoring

Prezident Petr Pavel zmínil v neděli zavedení administrativních odvodů do armády a část české společnosti zachvátily obavy. Naštvaný řeporyjský starosta Pavel Novotný se tak uchýlil k dalším kontroverzním výrokům vůči lidem, kteří se povinné vojny bojí, jsou podle něj „na profackování“ a „potřebovali by válku“, není to poprvé, co vyslovil podobný názor.

Zabít dítě, ženu! Novotný jde dál: Češi by fakt potřebovali válku. Malinkou. Na profackování
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Řeporyjský starosta Pavel Novotný

Poté, co v neděli Petr Pavel na Nově podpořil možnost zavedení administrativních odvodů do armády, aby stát získal přehled o tom, s kým může počítat pro obranu státu, začalo téma zavedené povinné vojenské služby v české společnosti silně rezonovat.

S vyjádřením vystoupil následně před novináři premiér Petr Fiala (ODS), aby lidi ujistil, že se obnovení odvodů a zavedení povinné vojenské služby nechystá. Jeho slova potvrdila v tiskovém prohlášení také šéfka obrany Jana Černochová (ODS).

Řeporyjského starostu Pavla Novotného ale ustrašení Češi zvedli ze židle. Na sociální síti X uvedl, že on by šel svou zemi se zbraní v ruce hájit. Těm, co mají strach, by naopak přál válku a ke všemu by jim nejraději uštědřil i facku. „Souhlasil bych s povinnou vojenskou službou a neváhal bych hájit Českou republiku se zbraní v ruce. Překvapuje mě, co lidu to vidí jinak. Češi by asi fakt potřebovali válku. Malinkou. Na profackování. Sorryjako,“ napsal politik ODS.

 

 

Anketa

Která vládnoucí strana zatím nejvíce prospěla České republice?

2%
3%
0%
92%
0%
0%
3%
hlasovalo: 50006 lidí
Téměř před rokem starosta Novotný přišel s podobným výrokem a sklízel za něj obrovskou kritiku a čelil také trestnímu oznámení. V živém vysílání se na sociálních sítích vulgárně pustil do voličů SPD, ANO a také do lidí, kteří nesouhlasí s pomocí české vlády válkou zasažené Ukrajině. „Češi jsou nejhorší národ, nevděčnej. Tenhle českej plebs by měl klečet na kolenou a děkovat Fialovi, že má zadarmo zdravotnictví a že je tu bezpečno. Jste nevděčná banda českejch zm*dů. Já bych ty ruský kolaboranty věšel. Tam (na Ukrajině) se vraždí civilní obyvatelstvo, matky i děti. A co zaprděnej Čecháček?“ rozčiloval se.

Následně pak zmínil, že by Češi měli okusit válečný konflikt. „Češi by potřebovali válku. Vyhnat je v noci z baráku, zabít dítě a zapálit barák. Abyste pochopili, co to je válka,“ řekl Novotný v březnovém videu, které vysílal živě na sociální síti TikTok.

Policie nakonec rozhodla, že nebude řešit trestní oznámení, které přišlo na Novotného za možné hanobení národa a šíření poplašné zprávy.

Vyjadřování Novotného tehdy pro ParlamentníListy.cz komentoval například právník Tomáš Nielsen. „Nejvíc mi vadí, že něco takového může vypustit někdo, kdo byl zvolen do vedení obce. Přiznám se ale, že pan Novotný ani jeho projevy mě nezajímají. Z osmi miliard lidí na naší planetě patří k té skupině, kterou skutečně vůbec neregistruji. I proto bych podobný výkřik nejspíš ignoroval. Vždyť je to zcela nesmyslný a nelogický blábol. A těch jsou sociální sítě plné. Na světě je hodně lidí, kteří jsou nadšeni sami ze sebe, dokážou je rozesmát jejich vlastní nejapné vtípky a vnímají se za středobod vesmíru. U dětí to chápu, je to jistá fáze procesu zrání. U dospělých je to divné, ale i to asi přináší svět a příroda,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nikdo přece nebrání aby Novotný,Pavel, Pekárová, Fiala Vystrčil, Fišer, Kolář, Pojar a další šli bojovat když chtějí válku, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseanaboca , 27.02.2024 18:54:05
Proč nás vláda zatahuje do věcí, které nejsou tím nejdůležitějším pro občana ČR. Určitě není nejdůležitější válka na Ukrajině, válka v Palestině, protože vůbec žádné naše reakce nevzbudili války v Sýrii, Jemenu atd a přitom tam padlo více civilistů než v oblasti kde chcejí naši plnit úkoly USA.

|  16 |  0

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…