Zabít dítě, ženu! Novotný jde dál: Češi by fakt potřebovali válku. Malinkou. Na profackování

27.02.2024 17:13 | Monitoring

Prezident Petr Pavel zmínil v neděli zavedení administrativních odvodů do armády a část české společnosti zachvátily obavy. Naštvaný řeporyjský starosta Pavel Novotný se tak uchýlil k dalším kontroverzním výrokům vůči lidem, kteří se povinné vojny bojí, jsou podle něj „na profackování“ a „potřebovali by válku“, není to poprvé, co vyslovil podobný názor.

Zabít dítě, ženu! Novotný jde dál: Češi by fakt potřebovali válku. Malinkou. Na profackování
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Řeporyjský starosta Pavel Novotný

Poté, co v neděli Petr Pavel na Nově podpořil možnost zavedení administrativních odvodů do armády, aby stát získal přehled o tom, s kým může počítat pro obranu státu, začalo téma zavedené povinné vojenské služby v české společnosti silně rezonovat.

S vyjádřením vystoupil následně před novináři premiér Petr Fiala (ODS), aby lidi ujistil, že se obnovení odvodů a zavedení povinné vojenské služby nechystá. Jeho slova potvrdila v tiskovém prohlášení také šéfka obrany Jana Černochová (ODS).

Řeporyjského starostu Pavla Novotného ale ustrašení Češi zvedli ze židle. Na sociální síti X uvedl, že on by šel svou zemi se zbraní v ruce hájit. Těm, co mají strach, by naopak přál válku a ke všemu by jim nejraději uštědřil i facku. „Souhlasil bych s povinnou vojenskou službou a neváhal bych hájit Českou republiku se zbraní v ruce. Překvapuje mě, co lidu to vidí jinak. Češi by asi fakt potřebovali válku. Malinkou. Na profackování. Sorryjako,“ napsal politik ODS.

 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Novotný, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJirka Nový , 27.02.2024 17:57:23
Jak je možné, že ten špekoun není už na Ukrajině? Když tak touží po válce?

|  16 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…