Žádná „oposmlouva“ se SPOLU, zní z ANO

12.12.2022 12:41 | Ze sítí

Člen zastupitelstva v pražském magistrátu a politik hnutí ANO Ondřej Prokop, zveřejnil na svém YouTube kanálu další díl seriálu Čau Praho, kterým se snaží, podobně jako jeho šéf v pořadu Čau Lidi, reagovat na aktuální dění právě na magistrátu a v Praze vůbec. Zmiňuje i situaci kolem podpory pražské menšinové koalice a svoje vystoupení na sjezdu ČSSD.

Žádná „oposmlouva“ se SPOLU, zní z ANO
Foto: Archiv O. Prokopa
Popisek: Ondřej Prokop, radní Prahy 11 za hnutí ANO

„Čau Praho! 78 dnů od voleb stále není nová rada v Praze, ale už se to trochu rýsuje,“ začíná optimisticky navzdory situaci, která stále má daleko k tomu, aby byla na magistrátu ustanovena rada a zvolen nový primátor.

Anketa

Kterého kandidáta nejvíc NECHCETE ve 2. kole volby prezidenta?

13%
66%
21%
hlasovalo: 35220 lidí

„Na magistrátu směřují Piráti do opozice, naopak vítězné SPOLU do rady,“ je Prokop přesvědčený o tom, že Piráti skutečně v radě nezasednou a ta bude potřebovat podporu od jeho hnutí. Naznačuje také podmínky, za kterých by ANO tuto podporu poskytlo.

Co konkrétně chce hnutí ANO za dočasnou podporu jejich menšinové rady? Především Prokop popřel vznik jakési opoziční smlouvy, která se podle Pirátů chystá mezi SPOLU a ANO na pražském magistrátu a avizoval, že ANO bude novou radu podporovat jen do konce února 2023.

Co se týká požadavků ANO na novou radu, ta by měla vzniknout podle Prokopa i jako menšinová rada SPOLU, aby se situace pohnula. ANO by ale chtělo v jejím rámci plnit také svůj program. Z podmínek, které si ANO stanovilo, jmenoval Prokop dokrytí zvýšení cen energií pro školy, školky a sport, řešení nedostatku míst v pražských středních školách a nedostatku míst pro potravinovou banku.

V pořadu se ale věnuje i dalším věcem. Zmiňuje další podezřelé zakázky v pražském dopravním podniku a 44 milionů firmě obviněné v kauze Dozimetr. Více informací naleznete v přiloženém videu.

Vrací se i ke svému vystoupení na sjezdu ČSSD.

„Vzbudil jsem poprask na sjezdu pražské ČSSD! Řekl jsem jim totiž to, co si všichni myslíme a možná se jim to bojíme říct narovinu. Já vždy mluvím autenticky a tak, jak to cítím,“ narážel na svůj projev, ve kterém za příčinu rozpadu ČSSD označil spory mezi členy a nástup aktivistického křídla k moci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…