Žádné překvapení: Předsedou ANO 2011 je znovu Babiš

02.03.2013 14:23

Majitel zemědělsko-chemického impéria Agrofert Andrej Babiš byl dnes na celostátním sněmu zvolen do čela politického hnutí ANO 2011. ČTK to potvrdila mluvčí hnutí Radka Burketová.

Žádné překvapení: Předsedou ANO 2011 je znovu Babiš
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Andrej Babiš

Babiše, který hnutí založil a i dosud stál v jeho čele, na post navrhla většina krajských sněmů. Sněm dnes bude volit i další členy předsednictva. Ti by měli hnutí vést do parlamentních voleb v roce 2014.

Babiš, který bývá označován za jednoho z nejvlivnějších a nejbohatších podnikatelů v Česku, se už loni na ustavujícím sněmu postavil do čela ANO 2011. Hnutí se na podzim zúčastnilo senátních voleb. Nikdo z kandidátů ale neuspěl.

Americký časopis Forbes Babiše zařadil na 913. místo světových miliardářů s odhadovaným majetkem 1,4 miliardy dolarů (asi 27 miliard Kč). Agrofert je jedničkou tuzemského zemědělsko-potravinářského sektoru a dvojkou chemického průmyslu. S 28.000 zaměstnanci patří k největším zaměstnavatelům.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…