Zážitek na Lipně za 1900 Kč. Nad jídelním lístkem. Pak i na vleku

21.02.2024 4:44 | Reportáž

Svíčková na smetaně za 295, smažený sýr s přílohou za 239 Kč, belgické hranolky za 95 korun. Kdo se chce „rozšoupnout“, může si dát například kančí hřbet s přílohou za 495 korun. Vyjeli jsme do Lipna nad Vltavou a zjišťovali, za kolik tady můžete dát za jídlo a kolik vás vyjde skipas na vleku. Navštívili jsme i vyhlášenou cukrárnu. Zaujala nás čokoládová šiška za 135 korun, v nabídce byl například i indiánek za 75 Kč. „Tlačenka za 135 korun, to musím říct chlapům v hospodě,“ žasl turista. Zážitková restaurace zase nabízí zážitek za 1900 Kč na osobu.

Zážitek na Lipně za 1900 Kč. Nad jídelním lístkem. Pak i na vleku
Foto: Natálie Brožovská
Popisek: Lipno nad Vltavou

Parkoviště u lyžařského areálu bylo plné tak ze tří čtvrtin. Dopoledne bylo na svahu celkem dost lyžařů, odpoledne, kdy začal sníh víc tát, lidí ubylo. Mezi lyžaři byli především Holanďané, narazili jsme ale i na turisty z Rakouska i na Čechy. Ti sem vyrazili na lyžovačku především s dětmi. Ptali jsme se, co říkají nejen na ceny skipasů, ale také na ceny jídla v okolních restauračních zařízeních.

„Teď a příští týden tady máme Holanďany, mají prázdniny. Pro ty je to vyhovující. Ti nemají ve své zemi kopce,“ poukázala na to, že vyšší teploty sněhu příliš nepřejí, 22letá Marie, která tady žije od svých tří let. Ceny v místních restauracích ji prý zase tolik nepřekvapují. „Je to všude stejné,“ míní. Už minulý rok s námi mluvila o tom, jak se to kolem Lipna za poslední léta změnilo. „Bylo to tady hezký. Támhle jsem jako dítě měla bunkr, teď jsou tam všude domy,“ ukazovala nám s tím, že už je tady rekreačních objektů opravdu hodně. „Kdyby bylo obsazené všechno ubytování a v jeden den by se všichni rozhodli jít někam najíst, na stezku, nebo třeba jít lyžovat, tak se tam nemají šanci vejít. Ale já jsem tady spokojená,“ vyprávěla.

Svíčková za 295 korun. A tlačenka? Turista bude vyprávět…

Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem a brusinkovou pěnou za 295 korun, telecí řízek se šťouchanými bramborami a kyselou okurkou za 385 korun, smažený sýr s hranolkami a domácí tatarskou omáčkou za 239 korun. I takové ceny jsme objevili v restauracích poblíž lyžařského areálu. Jako „sladká tečka“ byl v nabídce například jablečný závin se šlehačkou za 119 korun.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Miluje naše děti,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepacínek , 21.02.2024 11:00:22
návštěva multifunkčního kina na Smíchově dětské představení. Coca cola 87 Kč, nafoukaná kukuřice 250 Kč. nepočítám vstupné. 200 kč. Dříve barevná filmová pohádka vstupné 2 Kč. Limonáda 1 kč cocacola 4 Kč. Pytlík bombónů 3 Kč. Opravdu jsme vykročili kupředu.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…