Zifčák z Karlovy Studánky: Vyškrtnutím voličů jsme přišli o mandáty

23.10.2011 19:23

Občané Karlovy Studánky v opakovaném hlasování volili obdobně jako v soudem zrušených volbách loni. Výsledky hlasování, kterého se zúčastnilo rekordních 90% obyvatel obce, potvrdily vítězství Sdružení nezávislých kandidátů – Spokojení občané.

Zifčák z Karlovy Studánky: Vyškrtnutím voličů jsme přišli o mandáty

Na zrušení voleb naopak tratilo sdružení Prosperita Ludvíka Zifčáka. Jeho předseda byl loni obviněn z účelového sestěhování tří desítek nových voličů do obce. Noví nájemníci hotelu Džbán se tenkrát postarali o Zifčákova místa v zastupitelstvu, letos však byli vyškrtnuti ze seznamu oprávněných voličů.

Zifčák: Chystám žalobu

"Samozřejmě, právě to se projevilo. Kdyby k tomu nedošlo, získali bychom ve volbách tři mandáty," uvedl Zifčák pro server iDnes.cz. Dodává, že neprodleně podá na průběh voleb žalobu, neboť se podle něj jedná o „porušení ústavy i lidských práv."

Vítězné Sdružení nezávislých kandidátů - Spokojení občané v zastupitelstvu získalo šest mandátů, sdružení Pro rozvoj Karlovy Studánky, jemuž předsedá současný starosta obce, dva. Poslední místo v devítičlenném zastupitelstvu vybojoval sociální demokrat, jehož sousedé vykroužkovali z sedmého místa na kandidátce.

Při volbách zasahovali policisté

Vyškrtnutí voliči v sobotu vymáhali své právo hlasovat, přivolaní policisté je však z volební místnosti vykázali. Přijeli jsme do volební místnosti, kde jim předsedkyně komise vysvětlovala, že nemohou volit. Nezasahovali jsme a volby nebyly narušeny, lidé v klidu odešli," popsala incident policejní mluvčí Pavla Tušková.

 

Čtěte také:

Obecní volby prohrála sdružení s účelově přibíranými voliči 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dycky Most! Ale bez Penny Marketu. Ten špatně dopadl

11:10 Dycky Most! Ale bez Penny Marketu. Ten špatně dopadl

Dycky Most! Tahle hláška z legendárního seriálu o životě v severočeském městě evidentně neplatí pro …