Znásilnil ji muslimský migrant, ale u soudu to schytala i ona. Kdyby nepila, nic by se jí prý nestalo

03.12.2016 6:37

Před soud v britském Manchesteru se dostal další případ sexuálního napadení, které spáchal muslimský přistěhovalec. Pachateli hrozí po uplynutí trestu dle očekávání vyhoštění z Velké Británie, ale přítomné osoby více překvapily komentáře soudce na adresu oběti.

Znásilnil ji muslimský migrant, ale u soudu to schytala i ona. Kdyby nepila, nic by se jí prý nestalo
Foto: Archiv
Popisek: Muslimský uprchlík, ilustrační foto

Sexuální napadení se událo letos v srpnu, kdy se nejmenovaná dvacetiletá žena příliš opila a po probuzení se ocitla v bytě dvou neznámých mužů. Když byt v časných ranních hodinách opustila a snažila se s velkými obtížemi nalézt cestu domů, stala se terčem sexuálně motivovaného útoku osmnáctiletého přistěhovalce z Kuvajtu Yaqooba Alanezyho. Oběť byla v době napadení natolik zmožena alkoholem, že si jen stěží dokázala vzpomenout na detaily.

Osmnáctiletý Alanezy napadl o dva roky starší ženu v jižní části města a chtěl ji stáhnout k zemi. Oba poté skončili na zemi a nejhoršímu stačil zabránit náhodný kolemjdoucí. Obviněný se později u soudu přiznal k sexuálnímu napadení i pokusu o únos. Soud jej odsoudil ke 22 měsícům v nápravném zařízení pro mladistvé a následné deportaci zpátky do Kuvajtu. Při čtení rozsudku si však soudce nebral žádné servítky ani se samotnou obětí.

Celý text v angličitně je ZDE.

„Je zřejmé, že si oběť prožila děsivou zkušenost. V té chvíli byla velmi opilá, což samozřejmě pachatele neomlouvá. Nicméně lidé by se měli chovat zodpovědněji a vystříhat se situací, které z nich mohou činit snadnou oběť. Zákon se snaží chránit i oběti, jako byla tato, před jejich vlastní hloupostí. Oběť se značně opila a pohybovala se na veřejném prostranství bez možnosti se o sebe postarat. I tak ale samozřejmě musí zákon tyto bezbranné osoby chránit před nebezpečím.“

Jak uvedl po skončení soudního procesu advokát pachatele Oliver Jarvis, jeho mandant se prý celou událostí velmi trápí a za své skutky se stydí. „V Kuvajtu neměl přístup k žádnému alkoholu. Po příchodu do Velké Británie jej v onen srpnový den zkoušel poprvé a v tom byl ten hlavní problém. Chtěl pomocí alkoholu vyřešit nekončící nudu, kterou prožívá od rána do večera. Na vypitou láhev vodky se ale samozřejmě nechce vymlouvat,“ uvedl Jarvis.

Advokát dále přislíbil, že mladý Kuvajťan už něco takového nikdy neudělá a postěžoval si na jeho tíživou situaci ve vězení. „Cítí se ve vazbě značně izolovaný. Nemá možnost s nikým hovořit anglicky a komunikuje občas jenom s jedním Libyjcem. Jinak je většinu dne uzavřený sám do sebe. Vedle hlubokého studu ze spáchání trestného činu je z toho ze všeho velmi zmatený,“ promluvil dál advokát o svém klientovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…