Člověk v tísni: Prezident by se měl omluvit za výrok, že jsme pijavice

07.06.2016 10:12

Pan prezident v rozhovoru pro Blesk prohlásil, že „neziskové organizace pokládá za pijavice na státním rozpočtu a na tomto názoru setrvává.“ Před vlastním zvolením mluvil jinak.

Člověk v tísni: Prezident by se měl omluvit za výrok, že jsme pijavice
Foto: clovekvtisni.cz
Popisek: Člověk v tísni - logo

Dokonce se s Člověkem v tísni chtěl setkat jako se zástupcem „autentického sdružení“. Navíc dnes v rozhovoru řekl, že „za každou korunu státní dotace by si musely vydělat korunu vlastní. A kdyby toho nebyly schopny, tak by samozřejmě zanikly.“ To je od pana prezidenta pěkné, ale tím by je proměnil v ziskovky a popřel jejich smysl, pomáhat s rozpočtem v černé nule. Jistě svůj požadavek uplatní v případě Klokánku, který dlouhodobě podporuje. 
 
Navíc, pokud by chtěl neziskovky rušit, musel by kromě nás zrušit i devět sportovních svazů, Armádu spásy, českou katolickou charitu, Horskou službu nebo Český olympijský výbor. Možná by stačilo omezit bezmála půlmiliardový rozpočet hradní kanceláře? 
Pan prezident také zapomněl, že další neziskovky pomáhají za státní peníze desetitisícům lidí, kteří by jinak zůstali bez opory. Seniorům, handicapovaným, chudým dětem, narkomanům, bezdomovcům, nemocným a slabým. Nic z toho by nebylo možné bez tvrdé každodenní práce nadšenců, kteří svou práci dělají zdarma nebo za zlomek toho, co by dostali v korporátní sféře.
 
Pokládáme podobná slova od pana prezidenta za velmi neslušná. Bylo by slušné se omluvit, ale nejsme naivní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.