Jiří Vyvadil: Že by se Trump navrátil? Svět by tu ťafku potřeboval

06.11.2021 18:19 | Komentář

Situace je pro Joa Bidena složitá. Možná nejvýstražnější působí jeho neúspěšná a jinak upřímná snaha srazit covid na kolena.

Jiří Vyvadil: Že by se Trump navrátil? Svět by tu ťafku potřeboval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

 USA jsou tak jako za Trumpa i dnes nejhůře postiženou zemí světa čísla srovnání USA- Čína, tedy soupeře, kterého chtějí USA (a vůbec celý tzv. svobodný svět porazit) jsou výmluvná

Země    Celkový nápad případů     Včerejší nápad      Celkový počet úmrtí     Včerejší počet úmrtí                    

USA           47, 029, 829                      76, 529                     769, 418                         1, 269

Čína              97, 314                              71                            4, 636                                0 

Už jenom tím se ukazuje, který politicko-státní systém je úspěšnější.

Po pouhém roce se rovněž ukazuje, že progresivisticko liberální agenda, se kterou se Jo Biden spojil zčásti netáhne, ba dokonce již odpuzuje.

Ve Virginii měl podle představ prezidenta zvítězit zkušený demokratický guvernér Terry Mc Aulif a Jo Biden si dokonce našel čas dvakrát jej přijet podpořit. Nakonec zvítězil před dvěma měsíci ještě neznámý republikán Glenn Youngkin.

Nuže nastala klasický a pro Ameriku typický obrat politických emocí u voličů. A podle některých pozorovatelů za to nese odpovědnost na naše poměry téměř fanatická podpora LGBT+ .Rozhodl o tom transgender záchodek do kterého  vstoupil nebinární 15 ti letý subjekt oblečený v dívčích šatech a poté zcela binárně a mužsky znásilnil jednu dívku. Spor vygradoval a volby nakonec rozhodovalo téma, kdy demokrat odmítal  právo rodičů mluvit zejména do zejména kritické rasové, kterou demokraté  masivně podporují  a republikán, kterého před dvěma měsíci nikdo neznal, hájil právo rodičů k tomu se vyjadřovat. A tak zvítězil. A zvítězil v atmosféře kdy on i prezident Jo Biden stále donekonečna opakovali, že, že Younkin je poslušný nástroj Trumpa.

Mimochodem hlasovalo se také o reformě policie v Minesapollis, kde si jistě pamatujete, že BLM požadovalo zrušení policie v důsledku zákroku na onoho černocha, tuším, že se jmenoval Loyd. Nálada se ovšem dramaticky změnila a masivní nárůst kriminality způsobil, že a reforma  neprošla.

Otevřeně řečeno, co mě na tom dráždí je davová psychóza, která se vždy z USA line ven. Kolik nenávisti padlo před rokem  na margo Trumpa. Zrušili mu facebook i twitter, distancovali se od něj všichni zahraniční politici. Ale já si  při měnících se náladách s gustem dovedu představit, že by možná opět zvítězil. Republikány bych osobně nikdy nevolil, ale tohle nejsou republikáni, to jsou postupně přetavení trumpisté.

A mimochodem. Dnes mě v autě zaujal rozhovor s Matějem Stropnickým, otevřeně řečeno jediným českým politikem, který dosahuje evropské úrovně,  kdy ač bývalým předsedou Zelených konstatoval v rozhovoru pro Radio Zet, že nejde v Glasgowě o zelenou politiku tlačenou zeleným finančním businessem s ten ji bude tlačit dál, i kdyby její cíle byly chybné, jen aby dostal své peníze.

Tím mi připomněl, že Trump byl mimo jiné ostrým kritikem hurá zelené politiky a za pár let uvidíme, kdo na tom vydělal miliardy a my všichni to musíme zaplatit.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…