Václav Hošek: Už zase nejsou lidi

18.11.2021 7:34 | Komentář

„Nejsou lidi!“ Vy, starší, pamatujete. Vždycky když se něco nepovedlo, když neschopnost převládla nad schopností, tak se problém spláchnul konstatováním, že nejsou lidi. Na to jsem si vzpomněl, když jsem si početl o akci pana Landy vůči hygienikům.

Václav Hošek: Už zase nejsou lidi
Foto: Repro Facebook
Popisek: Daniel Landa požaduje omluvu

Je to samozřejmě obstrukce a nemohu říct, že by mi to dávalo praktický význam, ovšem je zajímavé sledovat reakce postižených. Hygienici okamžitě díky tomu nalezli důvod, proč nefunguje trasování. Ono pořádně nefunguje od samého začátku, ale nyní se konečně zjistilo proč. Je to tím, že Daniel Landa a jeho příznivci hygieniky zahltili dotazy. Nyní. Nikoliv před půl rokem, před rokem.

Obstrukce nejsou nic nového. Ostatně, poslanci to z parlamentní praxe dobře znají. Sám jsem pracoval čtvrt století ve státní a komunální správě, vůči níž to čas od času taky někdo zkouší. Řešením rozhodně není podávání trestního oznámení, jak je v našich krajích dobrým zvykem. Chce to jen trochu chytrosti. Ovšem k tomu je zapotřebí také chytrých lidí. Jsou takoví ve vedení našeho státu, našich ministerstev, v čele hygieniků? Co myslíte?

Jenže do věci se následně vložil ministr zdravotnictví a na pana Landu podal trestní oznámení. Jak jinak, že? Nepochybuji o tom (a vsadím na to svou čepici), že pan Landa je nejenom lepší zpěvák, než pan ministr, ale že je to i chytrý člověk a nikde veřejně nevyslovil nic, co by dávalo právní důvod pro trestní oznámení. Takže pan ministr jenom plácnul do vody a mlží. Kromě toho ještě zbytečně zatěžuje soudní systém, který je již tak hodně zaplevelen spoustou pitomostí. A nikoliv poprvé.

Anketa

Slavíte výročí 17. listopadu 1989?

16%
84%
hlasovalo: 29723 lidí

Možná by bylo nejlepší, kdyby se pan ministr už konečně přesunul do země tisíců jezer, kde může vesele zpívat sobům, vlkům a medvědům. Bude na to mít klid, protože ti na něj určitě žádné obstrukce zkoušet nebudou.

A hygienici? S trochou škodolibosti si rýpnu. Kdyby nelítali po hospodách, nebuzerovali již tak dost zoufalé hospodské a nehonili lidi jako podezřelé z rozšiřování nákazy, přičemž minimálně 99 procent z nich je zdravých (a zkuste mi to vyvrátit), měli by na trasování času dost.

Ale to je ode mne jedovatost, že? Vždyť příčina krachu je již známa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…