Baštýř (ODS): Povinné prohlídky čekají řidiče až v 65 letech

17.02.2013 13:40

Povinné zdravotní prohlídky budou muset řidiči absolvovat až v 65 letech. Doposud byla věková hranice stanovená zákonem o silniční dopravě 60 let. Návrh změny na její zvýšení na 68 let předložili senátoři za ODS Jiří Oberfalzer a Tomáš Grulich, Poslanecká sněmovna v pátek tuto hranici posunula na 65 let.

Baštýř (ODS): Povinné prohlídky čekají řidiče až v 65 letech
Foto: ODS
Popisek: Poslanec Václav Baštýř

„Návrh kolegů ze Senátu od začátku podporuji. Při současném zvyšování aktivního věku a pozdějšího odchodu do penze považuji za absurdní, aby museli běžní řidiči podstupovat speciální prohlídky již při překročení šedesáti let. Přesto jsme navrženou věkovou hranici 68 let, s níž původní návrh počítal, na hospodářském výboru důsledně diskutovali. Mimo jiné i po konzultacích s ministerstvem zdravotnictví jsme zvolili kompromis 65 let,“ komentoval změnu zpravodaj zákona Václav Baštýř (ODS).

Profesionální řidiči budou muset pravidelné prohlídky i nadále absolvovat po dosažení padesáti let věku.

Ing. Václav Baštýř
poslanec PČR
předseda místního sdružení
člen regionální rady

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: ODS

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…