Hašek: Jihomoravský kraj ušetří přes 80 milionů korun za rok díky společnému nákupu energií

13.05.2013 20:07

Centrální zadavatel Jihomoravského kraje CEJIZA s. r. o. soutěžil dodávky elektrické energie a zemního plynu pro Jihomoravský kraj a jeho 243 příspěvkových organizací.

Hašek: Jihomoravský kraj ušetří přes 80 milionů korun za rok díky společnému nákupu energií
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

"Hodnocení nabídek bylo provedeno elektronickou aukcí. Výsledkem je výrazné snížení ceny obou komodit – u elektrické energie 37%, což představuje úsporu přibližně 31 mil. Kč. U zemního plynu jde o 27%, to znamená, že Jihomoravský kraj ušetří 51 mil. Kč. Celková úspora u obou energií tak činí více než 80 milionů korun,“  řekl hejtman Michal Hašek.

Energie bude od vítězného uchazeče nadále dodávat společnost CEJIZA do organizací. Příspěvkové organizace Jihomoravského kraje tak budou mít opět zajištěnu podporu v oblasti energetického managementu jak při dodávkách, tak i při reklamacích, navíc díky smluvním podmínkám centrálního nákupu mohou měnit většinu parametrů dodávek bezplatně a některé, ceníkově zpoplatněné služby, mají zcela zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-jihomoravsky.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.