Kubice: Ministerstvo přebírám v nelehké situaci. Radku Johnovi děkuji

21.04.2011 12:51

Vláda je v novém složení. Ministrem vnitra se stává Jan Kubice, ministrem dopravy je Radek Šmerda.

Kubice: Ministerstvo přebírám v nelehké situaci. Radku Johnovi děkuji

Radek John zůstává místopředsedou vlády a bude vést vznikající vládní radu či výbor pro boj s korupcí a koordinovat protikorupční opatření na všech ministerstvech.

Prezidentem nově jmenovaný ministr vnitra Jan Kubice zasedá do úřadu 22. dubna a bude ve vládě jako nestranický odborník. V devadesátých letech byl ředitelem Služby ochrany zvláštního významu FPS, poté ředitelem Ochranné služby Policie ČR a ředitelem Útvaru operativní dokumentace KP. V letech 1995 - 2008 byl ředitelem Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu.

"Jsem velice rád, že došlo k nalezení kvalitního odborníka na základě širšího koaličního půdorysu. Pan Kubice je člověk, který zná velmi kvalitně problematiku vnitřní bezpečnosti a policii, což je jeden z klíčových pilířů resortu ministerstva vnitra, na druhé straně resort ministerstva vnitra má samozřejmě podstatně širší záběr, má ve své kompetenci například veřejnou správu, informační systémy, spadá pod něj státní podnik Česká pošta, takže to není pouze ministerstvo, které má na starosti policii," řekl premiér Petr Nečas.

„Přebírám ministerstvo v nelehké situaci, v nelehké době. Věřím, že se zde velmi rychle zorientuji. Samozřejmě děkuji také Radku Johnovi za velkou část práce, kterou na ministerstvu vykonal," dodal nastupující ministr Kubice.

Radek Šmerda nastupuje do funkce ministra dopravy také jako nestranný odborník. Dosud působil na ministerstvu dopravy jako náměstek a státní tajemník. Působil také jako náměstek generálního ředitele Vězeňské služby ČR nebo asistent místopředsedy Vrchního soudu v Praze. Od roku 2002 do května 2009 pracoval na ministerstvu obrany na různých vedoucích pozicích.

„Pan doktor Šmerda není nováčkem ve státní správě, má zkušenosti z tohoto resortu, protože zde působil jako náměstek a státní tajemník, takže já nepředpokládám, že vznikne zádrhel při pokračování chodu tohoto úřadu a celého resortu ministerstva dopravy," řekl při uvádění nového ministra do úřadu premiér.

Nastupující ministr dopravy poděkoval odcházejícímu Vítu Bártovi za jeho činnost v resortu. „Můžu i garantovat, že budu v jeho práci pokračovat," dodal ministr Šmerda.

Do konce jara budou také podle premiéra provedeny další personální změny ve vládě vycházející z hodnocení jednotlivých ministrů, jejich přínosů pro vládu, kvality práce, ale také toho, co vládě z hlediska veřejného mínění přináší nebo nepřináší.

Dále čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…