Palas (ČSSD): Doufáme, že deklarace vydefinuje konkrétní krkoky pro zlepšení ovzduší

03.06.2011 13:49

Moravskoslezský kraj podepsals ministrem životního prostředí „společnou deklaraci k opatření pro zlepšení kvality ovzduší v Moravskoslezském kraji“.

Palas (ČSSD): Doufáme, že deklarace vydefinuje konkrétní krkoky pro zlepšení ovzduší

Rada kraje schválila dne 19. května  2011 text „Společné deklarace k opatřením pro zlepšení kvality ovzduší v Moravskoslezském kraji". Deklarace byla hejtmanem kraje Jaroslavem Palasem podepsána v rámci osobního setkání s ministrem životního prostředí Tomášem Chalupou dne 3. června 2011 v Ostravě. Podpisu deklarace předcházelo dvouměsíční intenzivní vyjednávání kraje s ministerstvem životního prostředí o konečné podobě jejího textu.
 „Smyslem deklarace je systematické snižování úrovně znečištění ovzduší v Moravskoslezském kraji. Kraj nepředpokládá, že  deklarace  vydefinuje  konkrétní společné projekty  a jejich zdroje financování. Deklaraci vnímáme především jako  závazek úzké spolupráce s ministerstvem životního prostředí a vládou při řešení palčivého problému. Kraj vlastními silami není schopen podchytit a realizovat opatření ke zlepšení kvality ovzduší ve všech oblastech, kde je potřeba zasáhnout. Deklarace dává základ pro nastavení spolupráce při řešení legislativní ochrany ovzduší s cílem poskytnout kraji dostatečné kompetence k zajištění potřebné úrovně ochrany ovzduší, a vymezuje další oblasti, ve kterých je nutné přijmout opatření a podpořit jejich rozvoj, jako jsou např. podpora alternativní dopravy, výstavby silničních obchvatů, stavby čerpacích stanic na stlačený zemní plyn, podpora vědy a výzkumu, vytváření potřebných finančních zdrojů a jejich efektivní a cílené investování do snižování imisní zátěže, zintenzivnění osvětové činnosti, podpora ekologizace lokálních topenišť, vytváření konkrétních dílčích akčních plánů."  řekl hejtman Moravskoslezského kraje Jaroslav Palas. 

Vlastní dotaz Jaroslavu Palasovi můžete položit ZDE

##PROFIL 306##

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-moravskoslezsky.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pošarová (SPD): Jedno smutné výročí

10:04 Pošarová (SPD): Jedno smutné výročí

Zítra uplyne 20 let od vstupu CR do Evropské unie (EU), o kterém tehdy rozhodla necelá polovina oprá…