Paroubek: Rozšiřování názorů za půl milionu je směšné

15.04.2013 18:54

Plánované rozšíření představenstva Krajské zdravotní a.s. má mnoho rozměrů. Vedle jistě dobře míněné snahy o rozšíření názorů na důležité problematiky je to také navýšení rozpočtu společnosti o více něž půl milionu korun za rok.

Paroubek: Rozšiřování názorů za půl milionu je směšné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jiří Paroubek

Jistě, v rozpočtu společnosti je to kapka v moři, na druhé straně společnost se podle mých informací opět dostala do ztráty. Vedle ekonomického vzdělání mi postačí obyčejný selský rozum k tomu, abych byl obezřetný, když společnost ve ztrátě navyšuje své výdaje proto, aby „bylo širší spektrum názorů“.

Již nějaký čas upozorňuji, že Krajskou zdravotní nečekají lehké časy. Nejen, že se bude muset vypořádat se svou neutěšenou finanční situací, za kterou nese odpovědnost současný předseda představenstva a předseda ČSSD v Ústeckém kraji Radek Scherfer, ale také například s více než stomilionovou pokutou na kritizovaný nákup zdravotních přístrojů, které nakoupilo vedení Krajské zdravotní ještě za nadvlády ODS v kraji.

Částku 600 tisíc ročně na platy dvou nových členů představenstva společnosti bych proto rozhodně nebagatelizoval tak, jako to dělá komunistický hejtman Bubeníček. Jsem přesvědčen, že tato částka by se dala rozhodně lépe využít ve prospěch občanů a pacientů v Ústeckém kraji, nežli pouze jako odměna dvěma politikům za rozšíření spektra názorů.

Ostatně, představitelé ČSSD i KSČM se dlouhodobě vymezují například proti placení poplatků u lékaře. Nebo že by se jejich názory rozšířily natolik, že už to neplatí?

Jiří Paroubek, předseda LEV 21 a poslanec zvolený v Ústeckém kraji

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …