Rath: Hrozba placení plomb je výsledkem asociální politiky Nečasovy vlády

06.06.2011 20:35

Sociální demokracie zásadně nesouhlasí s tím, aby pacienti nadále dopláceli na asociální a chybné reformy daňového a zdravotnického systému vády P. Nečase a aby jim nyní kvůli vládní neschopnosti odpovědně řešit zásadní problémy naší země hrozilo, že si budou plně hradit amalgamové plomby.

Rath: Hrozba placení plomb je výsledkem asociální politiky Nečasovy vlády

Nečasova vláda svými nesmyslnými plány na sjednocení DPH na 17,5% totiž spustí nejen plošné zdražování základních potravin či léků, ale také tímto daňovým zásahem vědomě zvýší náklady v oblasti zdravotnictví o několik miliard korun ročně. Právě ty nyní vláda zoufale hledá pro to, aby nedošlo k destrukci zdravotnického systému a k zhroucení kvalitní a dostupné zdravotní péče. Právě tento chybný vládní krok v oblasti daní nyní uvádí pacienty do nejistoty, zda pro ně budou připravena dosavadní lékařská ošetření, zda pro ně bude léčba i operace dostupná a zda na kvalitní léčbu budou mít vůbec peníze.

Snahy ministra Hegera řešit následky této špatné daňové politiky vlády P. Nečase tím, že zavede medicínu pro bohaté a chudé, schovanou pod označením „standard a nadstandard", že zvýší poplatky ve zdravotnictví či de facto nedostatkem peněz v systému donutí stomatology k tomu, aby od pacientů vybírali peníze za zákroky přímo v ordinaci, jsou podle ČSSD chybné a zcela nepřípustné.

Dohoda koalice na tom, že se za plomby platit nebude a budou nadále v systému veřejného zdravotního pojištění, je v době absolutní ztráty vnitřní důvěry vlády P. Nečase spíše k smíchu a nelze ji brát bohužel vážně.  

ČSSD proto apeluje na ministra zdravotnictví, aby co nejdříve napjatou situaci ohledně nejistoty pacientů řešil a dalšímu zpoplatnění zdravotnické péče zamezil, začal se stomatology okamžitě jednat a přestal svými chybnými plány ohrožovat dostupnou zdravotní péči a zároveň ukončil opakované snahy vlády o dělení zdravotnictví pro bohaté a chudé.

David Rath, stínový ministr zdravotnictví za ČSSD

Dále čtěte:
Zubaři hrozí: Za plombu vydáte peníze na ruku
Vzorec na léčení. To připravuje Heger. Kolik bude stát rok života?

##PROFIL 236##

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.