Sobotka: ČSSD podpořila dnešní protivládní demonstraci

07.04.2011 21:03

Předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka dnes svojí účastí a vystoupením podpořil demonstraci proti nespravedlivým vládním reformám, kterou do Brna na Moravské náměstí svolala občanská iniciativa ProAlt.

Sobotka: ČSSD podpořila dnešní protivládní demonstraci

Předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka dnes svojí účastí a vystoupením podpořil demonstraci proti nespravedlivým vládním reformám, kterou do Brna na Moravské náměstí svolala občanská iniciativa ProAlt.

Sociální demokracie je přesvědčena, že změny, které provádí vláda Petra Nečase, sama zmítaná korupčními skandály a podezřeními z plýtvání veřejnými prostředky, ve skutečnosti žádné reformy nejsou, ale jde naopak o soubor zcela nesystémových a nepřijatelných opatření, která jsou sociálně necitlivá a v konečném důsledku poškodí většinu naší společnosti.

ČSSD zásadně odmítá zejména vládní plán takzvané důchodové reformy, který je postaven na zvýšení DPH a vyvádění peněz našich spoluobčanů z průběžného systému do soukromých penzijních fondů. Tyto změny negativně postihnou zejména středně a nízkopříjmové skupiny obyvatel, naopak vládní plán je výhodný pouze pro třicet procent nejbohatších občanů. Sociální demokracie nesouhlasí také se zdravotní reformou současné vlády, která je postavena na skokovém zvyšování poplatků a ohrožuje dostupnost zdravotní péče pro sociálně nejslabší spoluobčany.

ČSSD proto podporuje a bude podporovat demonstrace všech občanských sdružení, iniciativ a občanů, kteří vyslovují se současnou nepřijatelnou vládní politikou veřejně svůj nesouhlas.

Dnešní demonstraci proti vládním reformám, svolanou iniciativou ProAlt, podpořily kromě ČSSD tyto organizace a občanská sdružení: ČMKOS, Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, Masarykova demokratická akademie, Svět bez válek a násilí, Nová antikapitalistická levice, Akční spolek nezaměstnaných

Tiskové oddělení ČSSD

##MINIPAS 252##

Dále čtěte:
Iniciativa ProAlt a ČMKOS: Aktivní odpor proti vládním reformám začíná
Svinstvo, zbabělá vláda, řekla samoživitelka. Lituje, že tam nebyl Kalousek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…