Svaz pacientů ČR: Omyl VV. Plomby na záchranu nestačí

02.06.2011 8:44

Strana Věci veřejné se ústy své první místopředsedkyně pochválila, že vybojovala hrazení amalgámových plomb. To ale byla jen jedna položka v dlouhém seznamu porušení Ústavy ČR a mezinárodních zákonů, kterých se koalice chystá dopustit.

Svaz pacientů ČR: Omyl VV. Plomby na záchranu nestačí

Zároveň paní poslankyně uvedla, že bude zvýšena již dnes nepřijatelná spoluúčast pacientů o dalších 5 %. Naše Ústava na rozdíl od většiny ostatních ústav zaručuje úplnou zdravotní péči bez nucené spoluúčasti. Takže toto je vážné porušení Ústavy.

A není jen to, je tu třeba zaokrouhlení poplatků v nemocnici na 100 Kč za den bez omezení limitem a mnoho dalších zhoršení, často na základě nepřipomínkovaných pozměňovacích návrhů sledujících obchodní zájmy, to jsou všechno činy proti občanům. Voliče ODS a TOP 09 to ovlivní málo, ti jsou k bezohlednosti vedeni a cvičeni. Ale dnes již bývalí voliči VV to vnímají jako zradu toho, co ve svém optimismu od strany VV očekávali. A také to neodpovídá dnešní rétorice VV, že bude chránit sociálno.

Rozhodně bude více než dost důvodů stranu VV nevolit. Vždyť je tu také osudně škodlivá důchodová reforma a postižení všech sociálně slabších a dokonce i všech průměrných zvýšením DPH.

Ing. Josef Mrázek, CSc.
viceprezident Svazu pacientů ČR 

Dále čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svaz pacientů ČR

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Každý den čtu desítky komentářů, jak jsem trapná, hnusná, hloupá. Slušnost zvítězí

8:04 Nerudová (STAN): Každý den čtu desítky komentářů, jak jsem trapná, hnusná, hloupá. Slušnost zvítězí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke komentářům v on-line prostoru.