Benjamin Kuras: Volím Okamuru. Takto muslimové postupně ovládají evropské země. Naše civilizace přihrává mičudu soupeřům a diví se, že prohrává

05.10.2017 12:14 | Zprávy

ROZHOVOR „Chováme se (jak nedávno jeden anglický novinář připodobnil), jako kdybychom při fotbalovém utkání stále nahrávali mičudu protihráčům a divili se, jak to, že prohráváme. Nacházíme se na vrcholu vlny západní civilizační sebevraždy. A jak kdysi vysvětlil kterýsi slavný historik, civilizace umírají útokem zevnitř, umožňujícím útok zvenčí,“ upozorňuje spisovatel Benjamin Kuras.

Benjamin Kuras: Volím Okamuru. Takto muslimové postupně ovládají evropské země. Naše civilizace přihrává mičudu soupeřům a diví se, že prohrává
Foto: Hans Štembera
Popisek: Benjamin Kuras

Prezident Miloš Zeman v OSN řekl, že pokud jde o teroristické útoky, tak „posíláme kondolence, vyjadřujeme solidaritu s oběťmi, pořádáme protesty a demonstrace. Jinak ale bohužel váháme, abychom s nimi bojovali plnou silou.“ Co si o tom myslíte?

Přesně takhle na to upozorňuje řada novinářů a blogerů už víc než rok. Miloš Zeman je, myslím, první státník, který to řekl na veřejném fóru. Řekl to správně a bylo na čase, aby to slyšel celý svět. Teď už jen zvědavě čekejme, jak se to českému prezidentovi podaří prosadit alespoň do politiky české a jak si tu „plnou sílu“ představuje. Naše plná síla zatím znamená sotva 5000 bojově vycvičených profesionálních vojáků a pár tisíc podobně cvičených policistů. Ostřílených džihádistů je v Evropě podle odhadů evropských kontrarozvědek přes 100 000. A jak jsme viděli v Paříži, dobře sehraná šestice dokáže pozabíjet nebo zranit celý koncertní sál.    

„Ti lidé, kteří ve Španělsku organizovali demonstrace za přijímání imigrantů, nesou plnou odpovědnost za útoky, které se teď staly, nesou odpovědnost za ty mrtvé (…) Věděli, že to povede k těm vraždám a k těm útokům. To jsou amorální lidé, kteří vědí, že způsobují vraždy, vědí, že způsobují zabíjení malých dětí, vědí, že způsobují mučení, ale přesto ta jejich touha po grantech a po penězích je tak silná, že se nedají zastavit. Oni preferují tu cestu, aby tak, jako se teď zabíjelo v Barceloně, se zítra zabíjelo v Praze, Brně, Hradci, Teplicích či kdekoli v České republice,“ říká zakladatel České společnosti pro civilizační studia sociolog Petr Hampl. To jsou silná slova. Co o nich soudíte? 

Absurdita naší doby spočívá v tom, že většina těch, kdo podobné akce organizují, věří, že konají dobro pro svět, neboť západní civilizace (a s ní všichni ti, kdo ji milují a chtějí udržet na živu) je zdroj všeho zla a zaslouží si odejít na smetiště dějin a být nahrazena čímkoli a jakýmkoli způsobem. Očekávat od nich nějaké vědomí morálních hodnot je nerealistické, až naivní. Proto se s nimi nedá logicky argumentovat, tím méně vítězit, a vůbec už ne je omezovat, jestliže věříme ve svobodu projevu a shromažďování. Chováme se (jak nedávno jeden anglický novinář připodobnil), jako kdybychom při fotbalovém utkání stále nahrávali mičudu protihráčům a divili se, jak to, že prohráváme. Nacházíme se na vrcholu vlny západní civilizační sebevraždy. A jak kdysi vysvětlil kterýsi slavný historik, civilizace umírají útokem zevnitř, umožňujícím útok zvenčí.

Na své poslední přednášce jste hovořil o muslimské natalitě. Můžete tu uvést některá čísla? Ve Vídni prý například tvoří muslimové již 50 procent dětí ve školkách… Viktor Orbán řekl, že „pokud věci poběží dál tímto způsobem, v západní polovině Evropy bude dominantní muslimská přítomnost dokonce ještě během života naší generace...“

Přesné statistiky se už nedají sledovat, neboť tempo přírůstku se zrychluje a statistické propočty se rodí pomaleji. Poslední spolehlivé statistiky počtu a procent muslimů v evropských zemích jsou z roku 2014 od Carnegie Endowment for International Peace a 2015 od Pew Research a uvádějí kritická 4 procenta muslimů v několika evropských zemích. (Ta 4 procenta se pokládají historicky za hranici, při níž muslimové přestávají být „integrovaní“ a přecházejí do agresivnější nálady). Jsou to Francie, Německo, Rakousko, Švédsko, Dánsko, Nizozemí, Belgie a Švýcarsko.

Od té doby, jak víme, přišlo dalších pár milionů a ještě víc se jich v Evropě narodilo, takže k těm čtyřprocentníkům přibyly Itálie a Španělsko, zatímco Německo vystouplo na 8 % a Francie na 10–12. Zvláštním případem je Bulharsko s 13 %; tam se po přijetí do EU vrátily tisíce etnických Turků a jejich potomků, kteří předtím emigrovali do Turecka z komunismu. Mnozí z nich se teď s bulharskými pasy stěhují do západní Evropy. V mé londýnské čtvrti přibylo několik na první pohled bulharských restaurací a hokynářství, v nichž se vedle bulharštiny mluví i turecky. A už tam není jediné hokynářství anglické, jaká jsme kdysi znali na každém rohu. Klasické anglické fish-and-chips provozují Turci a Pákistánci, dnes to většinou bývá společně s kebaby. 

Italský think-tank Centro Machiavelli letos propočítal, že při současných trendech bude Itálie v roce 2065 ze 40 % imigrantská (tedy islámsko-africká). Itálie má negativní porodnost, ročně o 200 000 nižší, než je úmrtnost. Německo je na tom ještě hůř. Podrobně se to dá dočíst v mých knížkách Jak zabít civilizaci z roku 2015 a Poslední naděje civilizace z roku 2016. Ale jak říkám, statistiky už to nestačí dohánět.

A pan Orbán zjevně sleduje tytéž zdroje a statistiky a dovede si to několik let dopředu spočítat. Na rozdíl od politiků západních. Není tedy náhodou, že Orbán se stává jakýmsi „churchillovským idolem“ pro západní mediální kontradžihádisty – jako jediný politik se skutečnou mocí a popularitou ve svém národě, který má vůli Evropu bránit. Maďarsko teď taky hodně přispívá k pomoci zemím, odkud migrace proudí – tam.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…