Aš: Stát prodává Geipelovu vilu za osm milionů korun

27.01.2021 6:32

Ministerstvo financí prostřednictvím své organizační složky prodává vilu s dvougaráží, altánem a pozemky.

Aš: Stát prodává Geipelovu vilu za osm milionů korun

Vzhledem k tomu, že na sociálních sítích se k danému tématu rozvinula široká diskuse, včetně požadavků, aby se aukce zúčastnilo i město Aš, uveřejňuji stanovisko starosty města Aše, Mgr. Dalibora Blažka:

Anketa

Měl by Milan Hnilička odejít z čela Národní sportovní agentury?

76%
24%
hlasovalo: 5406 lidí

Město Aš vilu prodalo před zhruba šesti lety ministerstvu vnitra za cca 6 miliónů korun. Do té doby byla Policie ČR ve vile v dlouhodobém nájmu, a protože chtěla, ale nemohla investovat do cizího majetku, byla dohodnuta výměna vily za objekt v Selbské ulici (bývalá kasárna). K této výměně nakonec nedošlo, protože do hry vstoupil soukromý investor a kasárna od MV koupil. Město tedy vilu následně státu prodalo za cenu dle znaleckého posudku, tedy za 6 miliónů korun. Policie se pak v roce 2018 přestěhovala do budovy bývalého finančního úřadu v Karlově ulici a vila zůstala prázdná. Kdybychom věděli, jak tato transakce nakonec dopadne, vilu bychom státu neprodali.

Cena, za kterou nyní stát nemovitost nabízí, se nám jeví jako přemrštěná, navíc nemáme v tuto chvíli žádný schválený záměr, jak tuto budovu využívat. Vnitřní prostory vily jsou atypické, například přestavba na byty není příliš reálná. Objekt je navíc pod památkovou ochranou, takže investor bude muset všechny změny řešit s památkáři.

Z našeho pohledu se jedná o významnou stavbu a byli bychom neradi, kdyby dále chátrala. Zvažujeme možnosti využití objektu a jeho odkoupení, rekonstrukci a fungování za pomoci dotace. Konkrétněji se vyjadřovat v tuto chvíli nemohu, neboť téma nebylo zatím diskutováno v orgánech města.

Podrobnosti naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…