Aš: Rozvojový plán do roku 2030 připraví společnost AQE advisors

27.12.2020 14:03

Zadání tvorby strategického plánu rozvoje města Aše do roku 2030. To bylo jedno z témat k projednání na zasedání zastupitelstva. Zastupitelé vytvoření tohoto dokumentu schválili s tím, že plán bude dodán do konce roku 2021 společností AQE advisors.

Aš: Rozvojový plán do roku 2030 připraví společnost AQE advisors
Foto: wikipedia
Popisek:

Vytvoření rozvojového plánu na delší časové období je jednou z priorit tohoto volebního období. Cestou k němu byl vznik Komise pro strategické plánování, která se ve dvou pracovních skupinách věnuje urbanistice a různým oblastem života ve městě.

Anketa

Která z mrtvých osobností Vám nejvíce schází?

hlasovalo: 37661 lidí

„Pracovní skupiny přicházejí s mnoha podněty, z nichž by se mělo vycházet při plánování rozvoje do roku 2030,“ uvedl starosta Aše Dalibor Blažek. Vytvoření samotného plánu nyní bude svěřeno profesionální společnosti, která by v budoucnosti pomohla i s jeho naplňováním.

Město v roce 2018 získalo dotaci na projekt nazvaný Strategie efektivního hospodaření, který realizuje právě společnost AQE advisors Brno. „Společnost zná dopodrobna systém hospodaření města, rozpočet a plánování investic. To vše jsme vzali do úvahy při výběru firmy, které se vytvoření strategického plánu zadá. Zde jsme tedy udělali výjimku, uchazeče nesoutěžíme, ale vybrali jsme partnera, s nímž máme dobré zkušenosti a již dlouhodobější spolupráci,“ vysvětlil D. Blažek.

Při tvorbě strategického plánu počítají tvůrci se zapojením co největšího počtu občanů města v rámci anket, dotazníkových akcí, atd. Vlastní plán bude hotový na podzim. Jednat se má o jednou ročně vyhodnocovaný a korigovaný živý dokument. Záměrem je také propojení strategického plánu s činností pracovníků dotačního oddělení při odboru finančním tak, aby se v souladu se strategickými záměry dařilo realizovat hlavně velké projekty, na které bude město žádat o dotace.

V seznamu záměrů jsou například stavba sportovní haly, zázemí pro sportovce, přeměna bývalého kulturního střediska na komunitní centrum, rekonstrukce komunikací, modernizace škol, školek a sportovišť.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…