Brno: Plánované změny rozpočtu umožní opravy sociálních zařízení

27.09.2017 12:17

Rada města Brna doporučila zastupitelstvu změny v rozpočtu běžných výdajů na příspěvkové organizace. Navrhuje snížení příspěvku zřizovatele na Domov pro seniory Holásecká a Foltýnova a následné mimořádné navýšení příspěvku na Domov pro seniory Kociánka a Věstonická a Centrum sociálních služeb. Přesunuté prostředky v celkové výši 6 300 000 Kč poslouží organizacím např. k opravě koupelen nebo chodníků.

Brno: Plánované změny rozpočtu umožní opravy sociálních zařízení
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

„Domovy pro seniory Holásecká a Foltýnova obdržely vyšší dotace na financování sociálních služeb od Ministerstva práce a sociálních věcí, resp. od Jihomoravského kraje,“ vysvětlil snížení jejich rozpočtu ze strany města náměstek primátora Matěj Hollan. Oba domovy vykazují vyšší kladný hospodářský výsledek také díky tržbám za vlastní výkony, které jsou ovlivněny zejména strukturou klientely a výší pobíraného příspěvku na péči. „Prostředky, které město na provozu těchto dvou domovů ušetří, je možné použít na realizaci dlouho odkládaných oprav u jiných organizací. Dopad na rozpočet města je přitom neutrální,“ doplňuje Hollan.

Nejvyšší mimořádný příspěvek, 3 miliony korun, čeká na Domov pro seniory Věstonická, kde bude využit na pokračování oprav rozvodů vody a odpadu a výměnu zařízení koupelen a sociálních zařízení. Dalších 2,5 milionu korun poputuje do Domova pro seniory Kociánka na opravu chodníků a cest v areálu. Zbývajících 800 tisíc korun dostane Centrum sociálních služeb na opravu zahradních prvků v Domově pro seniory Srdíčko na Šelepově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…