Brno: Primátor převzal petici občanů proti znečištěnému podchodu

09.04.2011 18:40

Primátor města Brna převzal ve středu 6. 4. 2011 z rukou iniciátorky akce paní Táni Kanabe petici občanů proti znečištěnému podchodu pod hlavním nádražím.

Brno: Primátor převzal petici občanů proti znečištěnému podchodu

Petice podpořená 967 hlasy upozorňuje na odstrašující znečištění podchodu, který je frekventovaným uzlem nejen pro občany města Brna, ale také pro přijíždějící turisty. Petice kromě jiného požaduje řádný úklid, desinfekci a pravidelné kontroly ze strany Policie ČR a Městské policie Brno.

„Zcela s vámi souhlasím, že stav podchodu u hlavního nádraží je dlouhodobě neutěšený a je špatnou vizitkou pro moravskou metropoli. Osobně budu informovat nového ředitele Městské policie Brno a požadovat v dané lokalitě četnější kontroly s cílem zajistit zde   pořádek a bezpečí. Částečně daný stav věci souvisí také s dlouhotrvajícím soudním sporem ohledně vlastnictví budovy „vyhořelého kasina", ale i zde se už rýsuje konečné řešení," řekl primátor města Brna Roman Onderka. 

Současná situace podchodu pod hlavním nádražím také úzce souvisí s kancelářskou budovou známou jako „vyhořelé kasino". Ta hyzdí střed města už více než 9 let a stále čekala kvůli soudním sporům na zahájení rekonstrukce. Vedení města Brna, které s a. s.  Porta Brno Plus vedlo dlouhá léta spor o vlastnictví části podchodu, se nakonec s majitelem části budovy dohodlo na vzájemném vypořádání vlastnických vztahů k objektu a kompromisní dohodu již schválilo Zastupitelstvo města Brna.

Podle sdělení zástupce Porty Brno Plus, a. s., by mělo dojít k podpisu svěřenecké smlouvy mezi akciovou společností Porta Brno Plus a městem Brnem s termínem složení finančních prostředků do 5 dnů od podpisu ve čtvrtek 14. 4. 2011.  Po tomto vypořádání může soukromý vlastník zahájit nutnou rekonstrukci, která povede nejen k účelnému využití stávajících prostor, ale také ke kultivaci daného místa.  Přitom Porta Brno Plus, a. s., avizuje zájem prostřednictvím nového vlastníka budovu  neprodleně rekonstruovat.

Další zprávy z Brna čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

10:29 Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

Z loňského finančního vypořádání rozpočtu města má Hradec Králové přebytek volných zdrojů více než 2…