Broumov letos rozdá více peněz na projekty pro občany

15.04.2011 9:49

ěsto Broumov se rozhodlo více podporovat spolkovou činnost, a tak začátkem roku vypracovalo nový koncept na rozdělování peněz ze svého rozpočtu.

Broumov letos rozdá více peněz na projekty pro občany

Koncem března už podle něj Rada města schválila dotace a podporu místním spolkům v celkové výši 686 tis. Kč.

„Podpořili jsme v prvním kole celkem 24 projektů a schválili dotace ve výši 263 tis. Kč. Mezi spolky jsme přerozdělili částku 423 tis. Kč. Rezervu si necháváme pro druhé kolo, kde budou mít šanci neúspěšní žadatelů z prvního kola a mohou se do něj přihlásit i noví zájemci," vysvětluje starosta Milan Kotrnec.

Maximální výše dotace je podle pravidel vyvěšených na webových stránkách města, 20 tis. Kč. Pokud si někdo požádá o větší podporu, musí to projednat a schválit zastupitelstvo města. Příjemce dotace musí posléze doložit, jak se svěřenou částkou naložil a předložit vyúčtování komisi města.

Radnice svolala spolky do kina

Město se aktivně zajímá o fungování spolkové činnosti v Broumově. Do bývalého kina přišlo před prvním kolem schvalování celkem 70 zástupců spolků, kteří odprezentovali svou činnost. Město má tímto způsobem možnost zmapovat počet a aktivitu dobrovolné činnosti.

„Našim hlavním cílem je zkvalitnit mezilidské vztahy a spolupráci mezi městem a spolky. Chceme více zapojit občany do zdejšího dění," dodává starosta Kotrnec.

Město podpořilo spolky a jiné organizace celkovou částkou 2 191 tis. Kč a mimo jiné dotuje činnost kultury částkou 3 329 tis. Kč. Nejvýznamnější podporu získal Slovan Broumov a Agentura pro rozvoj Broumovska na volnočasové aktivity a kulturu pro občany i návštěvníky města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-kralovehradecky.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…