„Lžou lidem do ksichtu. Jednou se jim to vrátí.“ Drsná dohra mezi vládou a ANO

29.04.2024 14:14 | Rozhovor

Jednání o důchodové reformě, které hnutí ANO opustilo? „Takhle slouží spousta politiků ANO ničení země a jejího charakteru. Nic jiného nedělají. Žádnou reformu nemají, lžou do ksichtu i svým voličům. Jednou se jim to vrátí,“ odsuzuje Babišovo hnutí člen ODS, právník a publicista Ondřej Šimíček. Ten má slova pohrdání i pro ty, kteří odmítají ukrajinskou zbrojní iniciativu Fialovy vlády. Poodhalil i situaci v ODS po jejím kongresu.

„Lžou lidem do ksichtu. Jednou se jim to vrátí.“ Drsná dohra mezi vládou a ANO
Foto: ANO
Popisek: Zástupci hnutí ANO Karel Havlíček, Alena Schillerová a Aleš Juchelka jednají na Pražském hradě

Děje se toho tolik, že nevíme, co dřív. Tak třeba kongres ODS. Prý to byla brutální nuda a nikdo se neodvážil ani pípnout proti Fialovi, který byl bez protikandidáta. Vnímal jste to taky tak?

Díky po čase za otázky. Opravdu mě moc těší, že mohu vašim čtenářům a mým milým fanouškům předat aspoň trochu pravdy.

Hele kongres… doba se mění. Není dobré prát vnitřní „prádlo“ na veřejnosti, když je každý kongres dnes v podstatě on-line komentován novináři na sociálních sítích. Dělají se pseudokauzy z různých výroků, které jsou určeny straníkům. Takže za mě se dřívější koncept kongresů, kde se jela velká politická debata – právě z důvodu téměř on-line medializace – překonal. Horká politická debata uvnitř strany nemá probíhat jako zdroj pro největší mor českého informačního prostoru – twitterovou žurnalistiku. Je legrační, jak se navážíte a pohrdáte diskusí v demokratické straně. Zeptal byste se, jestli někdo může aspoň jedinkrát pípnout proti Okamurovi v SPD? Když to udělali, většinou je vyhodili ze strany. Přitom těmto fašounským klaunům vaše médium tak trošku podkuřuje. Standardní demokracii zesměšňujete, politické firmy bez jakékoliv vnitřní demokracie vás nechávají v klidu. No tak já se tomu jen usměju.

Ve vedení je nově i poslankyně Eva Decroix. Je to jistě působivá a atraktivní dáma, ale nemá eurofederalistické názory jako z TOP 09? Takový reverzní Zahradil?

Eva je pravicová liberálka. Její ekonomické pohledy jsou daleko vpravo od pseudopravice, představovanou např. bublinou bývalého předsedy a otce zakladatele. U nás se vžila hloupá, směšná představa, že konzervativní = pravicové a liberální = levicové. Zpravidla jsou konzervativci mnohem blíže středu (ekonomickému), než pravicoví liberálové. A Eva, nebo klidně já, kolega z ČESKO.plus Radim Ivan a dnes si troufnu říct drtivá většina našich voličů jsou pravicoví liberálové. Takže Eva je člověk, ztělesňující typického voliče ODS. Člověk chápající dnešní svět, rozumějte proevropský člověk = pročeský člověk. A naopak – protievropský = protičeský. Jediná budoucnost naší země je v rodině demokratických zemí civilizovaného západu. Kdo tvrdí něco jiného, kdo říká lidem – jde to i jinak – tak lže. Buď z hlouposti a nerozhledu, anebo proto, že je darebák a manipuluje s nevzdělanými lidmi bez schopnosti vnímat realitu světa.

Ondřej Šimíček

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jaroslav Polanský

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Publicista Ondřej Šimíček, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseEisenherz , 29.04.2024 14:36:12
Sympatický ODSák, vulgární a velmí sebevědomý šmejd. Ona ta celá ODSácká sebranka je odporná a už nevolitelná. Šimíček jen přispívá k její popularitě!

|  21 |  0

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…