Bruntál se již chystá na oslavy nejstaršího města

25.04.2011 16:03

Bruntál se chystá na zcela unikání oslavu - město si za dva roky připomene již osmisté výročí své existence. Přípravy oficiálně odstartují v příštích dnech. Bruntál je z hlediska institucionálního pravděpodobně nejstarší město na území České republiky.

Bruntál se již chystá na oslavy nejstaršího města

Byl založen kolem roku 1213 jako vůbec první osada s magdeburským městským právem v českých zemích. Osmisté narozeniny města budou v Česku ojedinělou záležitostí, radnice proto nechce ponechat nic náhodě a s přípravou začíná už nyní.

Na konci dubna se po prvním pracovním jednání oficiálně sejdou členové pracovní skupiny, která bude zajišťovat přípravu oslav. Členy této skupiny jsou zástupci města, Muzea v Bruntále, Klubu Za starý Bruntál a další význačné osobnosti, dlouhodobě mapující historii i současnost města. O průběhu příprav bude veřejnost průběžně informována na webu, v městských novinách Náš domov, případně v dalších médiích.

K propagaci oslav bude sloužit nové logo, kterým budou označeny nejen materiály a předměty vydané při příležitosti jubilea, ale v průběhu následujících tří let také prezentační tiskoviny a rovněž oficiální dokumenty města - logo bude součástí užívaného motivu „Bruntál, město mezi horami a vodou".

Podoba loga vzejde ze soutěže, vyhlášené městem. Účastníci soutěže mohou své návrhy nového loga zasílat elektronicky na e-mailovou adresu komise pro kulturu, výchovu a vzdělávání kkbruntal@seznam.cz nebo na adresu tiskového mluvčího městského úřadu jiri.ondrasek@mubruntal.cz, případně předat osobně na elektronickém nosiči dat v kancelářích č. 214 nebo 223 Městského úřadu v Bruntále (budova B, 2. poschodí).


Návrh musí být předložen v takzvané vektorové grafice, ve formátech cdr (Corel Draw, do verze V13), ai (Adobe Ilustrator), spolu s ukázkou ve formátu pdf. Termín uzávěrky příjmu soutěžních návrhů je 30. května 2011.

Město zároveň vyzývá občany, kteří vlastní zajímavé fotografie z historie města, dokumentární filmy či předměty související s historií města, a jsou ochotni je na určitou dobu  zapůjčit, ať tak učiní v městském divadle u Mgr. Aleny Pajkošové, tel. 554 712 765.

Dálší zprávy z Bruntálu čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mubruntal.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…