České Budějovice: Oprava výtluků už letos stála 4 miliony

08.08.2011 8:19

Za první pololetí letošního roku bylo opraveno už přes tisíc výtluků, což stálo 3 750 000 korun. Jen pro srovnání, vloni město zaplatilo za celoroční opravu výtluků 7 813 475 korun.

České Budějovice: Oprava výtluků už letos stála 4 miliony

Město České Budějovice spravuje v současné době asi 300 kilometrů místních komunikací. Drobné opravy stojí každoročně několik milionů korun. „K nejčastějším závadám se řadí výtluky. S jejich odstraňováním se začíná zpravidla v březnu, kdy začínají fungovat obalovny živičných směsí," poznamenal primátor Juraj Thoma.

Za první pololetí letošního roku bylo opraveno už přes tisíc výtluků, což stálo 3 750 000 korun. Jen pro srovnání, vloni město zaplatilo za celoroční opravu výtluků 7 813 475 korun.

„Nerovnosti na komunikacích, které v převážné většině způsobily nepříznivé klimatické podmínky, jsou z velké části plošně odstraněny. Pracovníci odboru správy veřejných statků permanentně mapují stav povrchu vozovek a současně reagují na podněty a připomínky občanů, kteří ohlašují aktuální závady ," popisuje primátor.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: c-budejovice.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…