Den mobility v Semilech

17.09.2014 20:00

V letošním roce se město Semily připojí k mezinárodní kampani Evropský týden mobility, která má za cíl upozornit na problémy se stále narůstající automobilovou dopravou, a to celodenní akcí s názvem Den mobility v Semilech, jenž se uskuteční ve čtvrtek 18. září. Evropský týden mobility se od roku 2002 snaží ovlivnit městskou dopravu a zároveň zlepšit zdraví a kvalitu života občanů, jeho letošním tématem je "Naše ulice, naše volba".

Den mobility v Semilech
Foto: Luděk Kovář, Wikimedia Commons
Popisek: Semily

Organizátoři v Semilech připravili pro účastníky akce pestrý program. Dopoledne bude patřit žákům prvního stupně základních škol, na něž bude čekat na semilském Ostrově připravené dopravní hřiště. Zde si prověří svoje znalosti pravidel silničního provozu, budou poznávat dopravní značky a žáci I. ročníků ve spolupráci s Městskou policií se naučí bezpečnému přecházení. Chybět nebude ani jízda zručnosti. Ve stánku organizace Bezpečně na silnici je pro žáky připravena prezentace toho, jak správně používat např. cyklistickou helmu, jak má vypadat správně vybavené jízdní kolo atd.  

Odpoledne bude dopravní hřiště otevřené pro veřejnost, vítány jsou děti s rodiči a kromě kol mohou testovat svoji zručnost při řízení zapůjčených elektrokol či koloběžek. A protože dopravovat se po městě můžeme nejenom s pomocí motorových či nemotorových vozidel, dostanou zájemci možnost vyzkoušet si i jiné druhy dopravy - v tomto případě stále populárnější chůzi s holemi (Nordic Walking), a to za doprovodu zkušeného lektora. Součástí odpoledního programu bude i představení CNG autobusu firmy BusLine a.s. spojené s okružní jízdou městem.

Lena Mlejnková, místostarostka: "Naší snahou je na semilském Ostrově uspořádat akci s bohatým programem jak pro školáky, tak pro veřejnost a zapojit se takto do akce Týden mobility. Elektrokola, koloběžky, dopravní výchova - to vše si můžete vyzkoušet a prohlédnout. "

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: semily.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří

7:37 Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří

I když při loňském zjišťovacím řízení obyvatelé sídliště Kateřinky stavbu parkovacího domu či věže v…