Hodonín: Lesy označují „body záchrany“

18.09.2014 6:31

Díky státnímu podniku Lesy České republiky mají nyní návštěvníci části lesního komplexu Chřiby na území okresů Uherské Hradiště, Kroměříž, Zlín ve Zlínském kraji a oblasti Kyjovska na Hodonínsku v Jihomoravském kraji zajištěnu šanci na rychlejší pomoc v případě vzniku mimořádných událostí.

Hodonín: Lesy označují „body záchrany“
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

V území Chřibů spravovaném Lesy ČR, Lesní správou Buchlovice, je nově aktuálně rozmístěno 147 nových traumatologických bodů. Ty výrazně zvyšují bezpečnost návštěvníků lesa, protože tvoří důležitou součást integrovaného záchranného systému.

Traumatologický bod je přístupné místo v lese, zpravidla na důležité křižovatce lesních a turistických cest, označené tabulkou s unikátním kódem, usnadňujícím lokalizaci v případě potřeby záchrany. Projekt Lesy ČR realizovaly v rámci „Programu 2020 – zajištění cílů veřejného zájmu u LČR“ sloužícího k podpoře a rozvoji veřejně prospěšných funkcí lesů. Obdobný systém tzv. traumatologických bodů mají Lesy ČR zaveden také v území spravovaném Lesním závodem Lesů ČR Boubín v Jihočeském a z menší též v Plzeňském kraji.

Stejný systém funguje rovněž v lokalitách spravovaných Lesy ČR, Lesní správou Litvínov v Ústeckém kraji. Podle generálního ředitele Daniela Szóráda Lesy ČR využijí zkušeností z Buchlovic, Boubína a Litvínova k zavedení jednotného systému traumatologických plánů v rámci všech lesů, které spravují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: hodonin.eu

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří

7:37 Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří

I když při loňském zjišťovacím řízení obyvatelé sídliště Kateřinky stavbu parkovacího domu či věže v…