Hradec Králové: Záhony začínají zářit záplavou barev

01.06.2011 18:02

Záhony v krajském městě letos zkrášlí přes 60 tisíc letniček více než dvaceti druhů a odrůd a mnoha barev.

Hradec Králové: Záhony začínají zářit záplavou barev

Od žlutých přes oranžové a červené až po modré. Stejně jako v předchozích letech převládají afrikány, ale hodně je také jiřinek, šalvějí zářivých a dalších ozdob záhonů. Ne každý druh nebo odrůda se však na městské záhony hodí. Měly by totiž kvést od jara až do zámrzu.

Výsadbou letniček, kterou Technické služby zahájily minulý týden, starost o barevnou okrasu veřejných prostranství nekončí. Naopak. „Výsadbou začíná celoroční poctivá mravenčí práce našich pracovnic, která je vidět pouze tehdy, pokud se neudělá. Mám na mysli pravidelné zalévání, pletí nebo přihnojování," vysvětlil vedoucí správy městské zeleně Technických služeb Hradec Králové Daniel Jeřábek.

Ani květinové záhony nejsou chráněny před lidskou hloupostí v podobě vandalismu a krádeží. „Zabýváme se tím pravidelně. Ať už se jedná o krádeže, když si někdo květinu ze záhonu vyryje a zasadí třeba u svého domu, nebo vandalismus. Je smutné, kdy na trávníku nacházíme vytrhané letničky, které jsme několik dnů předtím sázeli," tvrdí Jeřábek. Dodnes má před očima příhodu starou několik let, kdy neznámý vandal zničil prakticky celý květinový záhon na Novém Hradci. Několik stovek letniček vytrhal a naházel je do výlohy nedalekého obchodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…