Jablonec nad Nisou: Městská policie má nového ředitele

04.07.2011 6:36

Od 1. srpna bude mít Městská policie Jablonec nad Nisou nového ředitele. Osmačtyřicetiletý Luboš Raisner má dlouholetou zkušenost s prací městské policie. Na post ředitele jablonecké MP přichází z funkce vedoucího odboru prevence kriminality MP Liberec.

Jablonec nad Nisou: Městská policie má nového ředitele

Mgr. Luboš Raisner pracuje u městské policie od roku 1992, od roku 1993 zastává velitelské funkce. V současné době vede odbor prevence kriminality Městské policie Liberec. Na post ředitele MP Jablonec nad Nisou nastoupí 1. srpna.

„Od roku 1992 jsem na liberecké městské policii prošel všemi pozicemi, začínal jsem jako strážník," říká Raisner. Je absolventem Technické univerzity Liberec, kde vystudoval sociální pedagogiku, obor vzdělávání dospělých, a Univerzity J.A.Komenského Praha. Mezi jeho záliby patří střelba, jízda na horském kole, turistika, plavání a četba.

Podrobně se seznámil se zprávami o činnosti jabloneckých strážníků v předešlých letech a rozhodně chce dál rozvíjet například projekt okrskář, preventivní práci se seniory i dětmi. Jako největší problém Jablonce vidí bezdomovce a s tím související porušování veřejného pořádku. 

Mgr. Luboš Raisner
Luboš Raisner byl vybrán při výběrovém řízení 17. června. Na post ředitele Městské policie Jablonec nad Nisou se přihlásilo deset zájemců, k ústnímu pohovoru jich bylo pozváno šest a dostavila se pětice oslovených.

Výběrová komise ve složení Petr Beitl, Petr Roubíček, František Pešek, Miloš Vele, Petr Tulpa, Jiří Vaníček a Jiří Smola, lektor školícího střediska městských policistů v Mělníce, vybrala trojici nejvhodnějších kandidátů a z nich s nejvyšším bodovým hodnocením vzešel právě Raisner. 

Další zprávy z Jablonce nad Nisou čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestojablonec.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…