Jeseník: Poblíž úřadu vznikne téměř 60 nových parkovacích míst

25.03.2018 14:48

Téměř 60 nových parkovacích míst vznikne v blízkosti městského úřadu v ulici Karla Čapka v Jeseníku. Peníze na investiční akci, jejíž realizace má proběhnout ještě letos, jsou vyčleněny v městském rozpočtu.

Jeseník: Poblíž úřadu vznikne téměř 60 nových parkovacích míst
Foto: wikipedia
Popisek: Pohled na Jeseník.

Nové parkoviště mělo být původně postaveno v rámci česko-polského projektu, který však nebyl schválen a nyní probíhá odvolání. Nezávisle na tom, jak výsledek dopadne, se město pustí do samotné realizace.

„Dnešní rada města schválila vyhlášení výběrového řízení na zhotovitele parkoviště, které proběhne v dubnu. Nicméně vše připravíme tak, abychom splnili podmínky dotačního titulu a v případě kladného vyřízení odvolání mohli čerpat dotaci,“ uvedl vedoucí oddělení investic Jiří Uher. Jak dále poznamenal, s předpokládanou cenou investice za zhruba 8,5 milionu korun bez DPH může zahýbat výběrové řízení.

Parkoviště pod Pentagonem, jak se budově města mezi obyvateli říká, je více než potřebné. Stávající parkovací plochy před objektem, kde sídlí také úřad práce a Správa sociálního zabezpečení, kapacitně nestačí a obyvatelé přilehlých ulic kritizují tento neutěšený stav. Navíc v blízkosti je často navštěvovaný městský park, který je také výchozím bodem na nedaleký Křížový vrch a další turisticky atraktivní cíle.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.