Karlovy Vary: Vyjádření primátora k dohodě s HC Energie

18.02.2011 21:19

Před konáním tiskové konference HC Energie dne 16. února mě majitel klubu pan Holoubek písemně informoval o rozhodnutí, které hodlá na této konferenci prezentovat, totiž že se rozhodl nevyužít původně navrhovanou variantu podpory.

Karlovy Vary: Vyjádření primátora k dohodě s HC Energie

Ta spočívala ve vyčlenění částky 11,3 mil. Kč v rozpočtu přímo pro klub, možnosti čerpání dalších 500 tis. Kč z dotací rozdělovaných mezi sportovní kluby na základě jejich žádostí, a dodatečným motivačním částkám za účast v bojích o play-off a případně umístění v play-off extraligy ledního hokeje.

Naopak se rozhodl využít alternativní možnosti, která místo motivačních částek za umístění karlovarského hokejového klubu v letošním ročníku extraligy spočívala v návrhu rozpočtového opatření ve výši rovných dvou milionů korun, které bude předloženo zastupitelstvu ve chvíli, kdy město obdrží výnos z městské společnosti Karlovarská teplárenská, a.s. Jak jsem Karlu Holoubkovi avizoval, pro tento návrh rozpočtového opatření nebude s největší pravděpodobností koalice K20 hlasovat jednotně. Bude na zvážení každého, včetně opozičních zastupitelů, jak se k tomuto bodu postaví.

Karel Holoubek ve svém stanovisku oznámil také další zdroje, ze kterých klub získá potřebné prostředky.

Vnímám to velice pozitivně, jako shodu na řešení otázky karlovarského hokeje pro tento rok. Vítám vstřícnost klubu a jsem rád, že i navzdory omezením, kterým jsou jak město, tak hokejový klub nuceni čelit, se podařilo zachovat v Karlových Varech extraligový hokej včetně jeho mládežnické činnosti.

Ing. Petr Kulhánek
primátor města Karlovy Vary

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-karlovarsky.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…