Knihovna města Ostravy slaví devadesátiny

08.03.2011 16:18

K výstavě při příležitosti devadesátin Knihovny města Ostravy.

Knihovna města Ostravy slaví devadesátiny

Knihovna města Ostravy si v tomto roce připomíná 90 let své existence. Výstava, která je k tomuto výročí instalována ve foyeru Radnice města Ostravy, chce ukázat všem návštěvníkům, že současná knihovna kromě svých tradičních rolí plní funkci kulturního a komunitního centra, což odpovídá současným trendům světového knihovnictví.

Na desíti panelech se představuje ústřední knihovna a všechny čtyři organizační celky - Obvody knihovnických služeb, které sdružují 26 poboček. Fotografie zachycují nejen zmodernizované interiéry, ale také záběry z akcí, kterých KMO pořádá velké množství. S jejich přehledem je možno se seznámit na www.kmo.cz nebo v Programových zpravodajích na jednotlivých pobočkách, ať už v tištěné nebo elektronické podobě. Návštěvníky výstavy možná zaujmou i statistické údaje - Knihovna města Ostravy půjčila v r. 2010 svým čtenářům 1 897 939 dokumentů. Za stejný rok získala KMO v soutěži o nejlepší městskou knihovnu roku 2010, kterou vyhlásil Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR a společnost Skanska a.s.,titul Městská knihovna roku 2010. Kopii tohoto ocenění je také možno na výstavě zhlédnout.

Výstava ve vstupních prostorách Radnice města Ostravy potrvá do 8. dubna 2011. Všichni zájemci jsou co nejsrdečněji zváni.

Další zprávy z Ostravy čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…