Kroměříž: Stolní hra Ohnivé dědictví odhalí naše velké tajemství

10.12.2019 9:16

Originální suvenýr a především zábavu pro děti i dospělé ode dneška nabízí kroměřížská radnice. V Turistickém informačním centru prodává novou deskovou hru nazvanou Ohnivé dědictví. Je založena na skrytém pohybu, její děj se celý odehrává v Kroměříži na pozadí historického Povondrova plánu města z roku 1915 a především hráčům odhalí jedno velké kroměřížské tajemství. Kroměřížská radnice s tímto originálním propagačním předmětem zahájí příští turistickou sezonu, už teď jej ale nabízí i jako zajímavý vánoční dárek.

Kroměříž: Stolní hra Ohnivé dědictví odhalí naše velké tajemství

Hlavní dějovou linií hry jsou čarodějnické procesy na Moravě v 17. století. Ty jsou samy o sobě zahaleny rouškou tajemství a především mají přímou souvislost s Kroměříži v podobě olomouckého biskupa Karla II. z Lichtensteinu Castelkorna. „Celý příběh je ale samozřejmě smyšlený, má hráčům říci něco netradičního o Kroměříži a především je vtáhnout do děje. A opět musím vyzdvihnout, že tento propagační materiál nedodala na klíč nějaká reklamní agentura, ale jde o originální výtvor radnice, který pracuje s kroměřížskými reáliemi,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Autorem námětu a výtvarného provedení je kroměřížský spisovatel Jan Sviták, známý oblíbenými dětskými knihami Čertovo kopyto či Pekelný advent. Hru samotnou vyvinuli pracovníci odboru kultury a cestovního ruchu společně s místními nadšenci do deskových her. „Především jsme se chtěli vyvarovat hernímu modelu, v němž se pouze hází kostkou a posunujete figurkami bez myšlenky, logiky či příběhu,“ poznamenala Jitka Hozová z odboru kultury a cestovního ruchu, která se na vzniku hry podílela. Součástí balení je i komiks, který hráče seznámí s hlavními postavami a zasvětí je do příběhu. Zda skončí dobře, nebo ne, to už záleží na hráčích.

Desková hra Ohnivé dědictví je prodeji v Turistickém informačním centru v Kroměříži za cenu 150 korun. Bližší informace se zájemci mohou dozvědět 13. prosince na Adventu na radnici, kde bude hra v 18:00 slavnostně pokřtěna ohněm. „S tématem i grafikou hry budeme dále pracovat. Připravujeme dokončení komiksu jako samostatného propagačního materiálu a hru chceme jako turistickou atrakci přenést ze stolní verze i do reálného prostředí kroměřížských ulic,“ dodal vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu Pavel Zrna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…