Největší investiční akce ve Vimperku pokračuje podle plánu

30.04.2015 20:28

Stavební práce na objektech Základní školy Smetanova pokračují podle plánu. Stavaři jsou ve škole první měsíc, vyměnili okna v tělocvičně, prvním pavilonu školy, nyní tyto objekty zateplují.

Největší investiční akce ve Vimperku pokračuje podle plánu
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

„Na stavbu takového rozsahu, je přístup firmy, která je za stavbu zodpovědná, naprosto nadstandardní. Stavebníci dodržují dohody a jsou výjimečně profesionální. Důležitá je skutečnost, že na stavbě jsou pouze kmenoví zaměstnanci firmy, se kterými jejich nadřízení dobře komunikují a spolupráce funguje,“ uvedl Jan Valko, technický dozor města Vimperk.

Opravy potrvají do 15. srpna. Zateplení Základní školy Smetanova je největší investiční akcí tohoto roku, která přesáhne 35 milionů korun. Necelých 17 milionů pokryjí peníze z dotace, kterou město Vimperk získalo.

Stavební práce započaly objektem tělocvičny a následoval pavilon U10, ve kterém byla zjištěna na jednom místě přítomnost těsnícího tmelu s azbestem. Tmel byl použit na dotěsnění spáry mezi oknem a meziokenní vložkou.

„Odborná firma stanovila přesný technologický postup prací s materiálem obsahujícím azbest. Pracovníci zhotovitele tento postup přesně dodržují. V současné době jsou již okna pavilonu U10 demontována. Nyní se domlouváme na dalším postupu s hygienickou stanicí,“ uvedla Jaroslava Martanová, starostka Vimperka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vimperk.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

7:31 Havířov: Městská policie opět zahájila forenzní značení kol

Datem 2. května 2024 byla opět spuštěna služba pro občany města – forenzní značení jízdních kol, ele…