Ostrava: Vyhlášení soutěže na ztvárnění návrhu výtvarného díla Odkaz T. G. M.

14.06.2011 13:22

Město Ostrava vyhlásilo veřejnou výtvarnou soutěž na ztvárnění návrhu výtvarného díla Odkaz T. G. M., které bude umístěno na Masarykově náměstí. Nově vytvořené dílo by mělo odkazovat k významu osobnosti prvního prezidenta samostatného československého státu a zároveň by mělo přispět ke zvýšení atraktivnosti centra města.

Ostrava: Vyhlášení soutěže na ztvárnění návrhu výtvarného díla Odkaz T. G. M.

Rozhodnutí o vyhlášení soutěže je rovněž odrazem požadavků občanů a občanských sdružení Ostravy, zabývajících se dlouhodobě možností prezentace památky T. G. Masaryka.

Výtvarné dílo bude umístěno v prostoru severní části Masarykova náměstí, mezi vodním prvkem v podobě bronzového pásu v ploše dlažby s pěti vodními tryskami a severní linií stromořadí. Pohledově bude exponováno ze všech stran. Velikost díla není přesně specifikována. Dílo může být statické i ve svých částech mobilní, může jít také o soubor složený z několika částí. Materiál díla není určen, je však nutné respektovat požadavek trvanlivosti a odolnosti vůči klimatickým vlivům a možným vandalským zásahům. Ztvárnění díla je ponecháno na kreativitě autora. Celkové náklady na realizaci jsou stanoveny v maximální výši 1 875 000 Kč bez DPH. Účast v soutěži je umožněna každému, kdo splní požadavky stanovené soutěžními podmínkami.

Odevzdané návrhy budou posuzovány porotou, v níž zasednou za město Ostrava Simona Piperková, náměstkyně primátora, Radana Zapletalová, předsedkyně komise kultury rady města a Milan Weber, člen komise kultury rady města, dále členové soutěžní poroty nezávislí na vyhlašovateli, a to architekt Ivan Wahla, Atelier RAW, Zbyněk Janáček, děkan Fakulty umění Ostravské univerzity v Ostravě, Jiří Jůza, ředitel Galerie výtvarného umění v Ostravě a architekt Josef Pleskot, AP ATELIER. Vítězný návrh získá cenu ve výši 100 000 Kč, 2. cena je stanovena ve výši 70 000 Kč, 3. cena ve výši 50 000 Kč.

Soutěžní podklady je možné vyzvednout na sekretariátě odboru kultury a zdravotnictví Magistrátu města Ostravy na Sokolské třídě do 13. 7. 2011 do 17 hod. Termín odevzdání soutěžního výtvarného návrhu díla je 26. 9. 2011 do 16 hod. Zasedání soutěžní poroty se uskuteční do 31. 10. 2011. Výsledky soutěže budou vyhlášeny nejpozději do 30 dnů od data konání zasedání soutěžní poroty.

Další zprávy z Ostravy čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

10:29 Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

Z loňského finančního vypořádání rozpočtu města má Hradec Králové přebytek volných zdrojů více než 2…