Ostrava se zapojí do týdne mobility

12.09.2014 16:10

Rada města rozhodla o zapojení Ostravy do Evropského týdne mobility ve dnech 16. až 22. září. Hlavním partnerem je Knihovna města Ostravy, která připravila šest desítek akcí pro čtenáře i veřejnost

Ostrava se zapojí do týdne mobility
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Nabídku knihovny najdete na www.kmo.cz, bude jednou z organizací, která se v sobotu 20. 9. (13-20 h) uspořádá „sousedskou slavnost" Zažít Ostravu jinak. V prostoru uzavřené Kostelní ulice až po nábřeží Ostravice bude pro děti i dospělé připravena spousta atrakcí. Tradičně se do týdne mobility zapojí Dny NATO (20.-21. 9.). Na letiště v Mošnově dojedete z Ostravy po značené cyklotrase, na místě můžete využít kolárnu s kapacitou 7500 bicyklů.

Jedním z bodů Charty Evropského týdne mobility je také přijetí trvalého opatření, které zlepší dopravní situaci chodců a cyklistů. V Ostravě bude v letošním roce dokončena stavba "Cyklostezky – úsek Koblovský most – Lávka Kamenec". Jedná se o úsek Cyklotrasy E, která vede podél řeky Ostravice (Centrum - Muglinov - Hrušov; Vratimov - Hrabová).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…