Plzeň: Magistrát od 1. srpna rozšiřuje své služby

29.07.2011 19:22

Ve snaze zkvalitnit služby občanům rozšiřuje magistrát od 1. srpna 2011 úřední hodiny, nabízí také asistovanou přepravu imobilních osob na objednávku a vychází vstříc rodičům zřízením dětských koutků a vybavením některých svých budov přebalovacími pulty.

Plzeň: Magistrát od 1. srpna rozšiřuje své služby

„Zlepšení servisu úřadu směrem k občanům je součástí programového prohlášení rady města. Jde o část opatření, která začnou platit 1. srpna. Další, jako je například pokrytí budov, v nichž  sídlí magistrát, signálem WiFi nebo elektronická forma formulářů, která umožní jej vyplnit a zaslat na dané pracoviště před jeho návštěvou, začínáme připravovat," uvedl primátor Martin Baxa.

Od 1. srpna tak bude na vybraných pracovištích v jeden den rozšířena úřední doba do 19 hodin. „Vyšli jsme vstříc občanům, kteří se například z pracovních důvodů v obvyklých úředních hodinách nemohou dostavit. Ve středu budou mít možnost vyřídit si svoji žádost po předchozí objednávce prostřednictvím telefonu nebo e-mailu až do 19 hodin. Zaregistrovat se musí minimálně dva pracovní dny dopředu," vysvětluje Dagmar Škubalová, tajemnice magistrátu. Podle ní je registrace dopředu nutná především proto, aby dotyčný úředník neseděl v kanceláři zbytečně.

Agendy, které se budou vyřizovat nad rámec současných úředních hodin, vyřizují odbory registru vozidel a řidičů, správních činností, státní sociální péče, životního prostředí, vnitřní správy, památkové péče, nabývání majetku, prodeje majetku, evidence majetku, účtování a daní, bytový, stavebně správní, rozvoje a plánování, a rovněž Živnostenský úřad a Archiv města Plzně.

Ve vybraných budovách se nově budou přijímat podání od občanů po celý čas jejich provozní doby. „Ve Škroupově 5 a v Kopeckého sadech 11 je to od 6 do 18 hodin, na náměstí Republiky 1 je v podstatě non-stop provoz. Pokud bude radnice zavřená, na zazvonění převezme podání službu konající pracovník," doplňuje Petr Triner, ředitel úřadu správních agend magistrátu.

Také do úřadu odveze od 1. srpna dopravní firma Mezado imobilní občany. Asistovanou dopravu zajišťuje od května a převážně se s ní přepravovali handicapovaní k lékaři, za sportem nebo za zábavou. „Službu „ode dveří ke dveřím", jak je pojmenována, mohou klienti využívat i pro cestu na úřad. Ke kanceláři je dopraví řidič a tady už se jich ujme úředník," sděluje Petr Triner.

Na základě analýzy struktury klientů byly některé budovy vybaveny přebalovacími pulty a dětským koutkem. „Nástěnné přebalovací pulty jsme nainstalovali v Martinské 2, ve Škroupově 5, v Koterovské 162 a na náměstí Republiky 16. Dětský koutek budou mít rodiče a děti k dispozici v Martinské a na náměstí Republiky 16. Po ukončení staveních prací v budově na Koterovské 162 jej zřídíme i tady," vypočítává Triner.

Ve většině budov magistrátu  budou umístěny nápojové automaty napojené na vodovodní řad, v některých z nich jsou uvedeny do zkušebního provozu kávomaty. „V případě úspěchu této služby počítáme s úpravou kávomatů a rozšířením o modul umožňující placení Plzeňskou kartou," uvedl Petr Triner.

„Ani jedno opatření nepřináší nárok na rozpočet ve smyslu investičním," doplnil informace ekonomický náměstek Martin Zrzavecký.

Další zprávy z Plzně čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…