Praha: První pomoc Na Bulovce se stěhuje do nových prostor

21.10.2010 10:22

Lékařskou službu první pomoci (LSPP) pro děti i dospělé najdou pacienti od 1. 12. 2010 na novém místě.

Praha: První pomoc Na Bulovce se stěhuje do nových prostor

Lékařskou službu první pomoci (LSPP) pro děti i dospělé najdou pacienti od 1. 12. 2010 na novém místě. Nově se bude nacházet ve zcela zrekonstruovaných prostorech přízemí budovy č. 2. Jde o zařízení Magistrátu hl. m. Prahy, kde služby ošetřujícího personálu zajišťuje Fakultní nemocnice Na Bulovce. Pražský radní Milan Pešák dnes předal nový prostor lékařské služby zástupcům nemocnice.

„Jsem velmi rád, že zde vznikl nový prostor LSPP, kde bude o pacienty dobře postaráno a kde se budou cítit příjemně. Přesto doufám, že pacientů, zejména těch dětských tady bude co nejméně," řekl radní hl. m. Prahy pro oblast zdravotnictví Milan Pešák. Prostory pro dětskou pohotovost, která sídlila v budově Gynekologicko-porodnické kliniky (dosud budova č. 15), nebyly vyhovující, stejně jako prostory pohotovosti pro dospělé (dosud budova č. 1). Pohotovost pro děti i dospělé bude tedy nově pod jednou střechou, v budově č. 2. Toto místo je velmi dobře přístupné z ulice Bulovka navíc s dobrou možností parkování.

Podle tiskového mluvčího FN Na Bulovce Jakuba Hofmanna bude pohotovost pro děti i dospělé fungovat beze změn. „Dětská pohotovost bude v provozu každý všední den 16-07h, o sobotách, nedělích a svátcích. Pohotovost pro dospělé bude fungovat v pracovní dny od 19 do 07h, o sobotách, nedělích a svátcích rovněž nonstop. Všeobecná denní ambulance pro děti pak zůstává na svém původním místě, tj. v budově č. 15, ve 4. patře," dodal Hofmann.

Stavební práce trvaly necelý rok. Nové moderní prostory si pochvalují také lékaři. Vstupní halou, kde se nachází pokladna na registrační poplatky, se vchází do čekáren pro děti a dospělé (jsou oddělené). Vše je vybaveno odkládacími a sedacími prvky, je zde WC a malý koutek na hraní dětí. Z čekáren jsou vstupy do ordinací, za kterými se nachází sociální zázemí pro ošetřující personál včetně odpočinkových prostor. Veškeré prostory jsou vybaveny novým nábytkem, částečně z daru dodavatele stavby a částečně z prostředků FNB. Vybavení výpočetní a sdělovací technikou zajistila FN Na Bulovce vlastním nákladem.

Dále čtěte:
Bém: Praha jako nejzkorumpovanější město? Není důvod

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…