Starosta Vsetína varoval rodiče: Pokud vaše děti nepřestanou s vandalstvím, neprodloužíme vám nájmy

09.12.2015 17:26

S prosbou o přítrž vandalskému chování v okolí domu číslo 409 na Jiráskově ulici ve Vsetíně, se na starostu Jiřího Čunka obrátily firmy sídlící v jeho blízkosti.

Starosta Vsetína varoval rodiče: Pokud vaše děti nepřestanou s vandalstvím, neprodloužíme vám nájmy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Dochází zde totiž k neustálému poškozování oken, oplocení, ale také stojících aut společnosti házením kamení a odpadků. Starosta Čunek se tak v pondělí 7. prosince v podvečer setkal s občany přímo před domem, aby nepřípustné jednání zastavil. 

„Ředitel místní firmy se na mě obrátil, aby město něco udělalo s tím, že z těchto oken tady občas vyletí kámen, odpadky nebo i zkažené mléko na auta, která zde stojí,“ řekl v podvečer obyvatelům domu na Jiráskově ulici starosta Jiří Čunek s tím, že pravidelně je takto poškozováno i oplocení a okna firmy. Pachatelé tohoto jednání jsou většinou osoby mladší 15 let a starosta Čunek proto musel provést osobní intervenci u rodičů, aby si na své děti dávali větší pozor. „Budete si muset své děti více hlídat, protože jestli nedojde k nápravě, nebude rodinám dětí, které toto jednání způsobují prodloužena nájemní smlouva,“ popsal další postup starosta Čunek. „Věnovat se tomuto problému dostali za úkol i asistenti prevence kriminality, protože v části od křižovatky u MEZu Vsetín až po dům na Jiráskově ulici dochází pravidelně i k ničení veřejného osvětlení,“ podotkl ředitel městské policie Nikolaj Martinák. V případě, že bude zjištěn pachatel tohoto jednání, bude se tím zabývat Městská policie a Odbor správních agend.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…