Tišnov: Začíná dostavba kanalizace a rekonstrukce komunikací Za Mlýnem

14.10.2014 20:54

V uplynulých dnech bylo potvrzeno, že ani v poslední výzvě SFŽP nebyla přiznána dotace Svazku VaK Tišnovsko na rekonstrukci a dostavbu kanalizační sítě v Tišnově a Předklášteří.

Tišnov: Začíná dostavba kanalizace a rekonstrukce komunikací Za Mlýnem
Foto: wikipedia
Popisek: Tišnov

Umřela tak poslední naděje na finanční pomoc při budování nové kanalizace v lokalitě Za Mlýnem, která si dle rozpočtových nákladů vyžádá téměř 30 mil Kč.

Svazek VaK Tišnovsko tedy hodlá zrealizovat tuto potřebnou a z výše uvedených důvodů dlouho odkládanou akci v průběhu příštího roku s pomocí úvěru a vlastních zdrojů. Po zbudování nové kanalizace bude následovat rekonstrukce povrchů ulic, dešťové kanalizace a veřejného osvětlení. Investorem navazující akce bude město Tišnov a obec Předklášteří. Dle rozpočtu si tyto práce vyžádají náklady asi 24 mil Kč. V současné době koordinujeme postup všech investorů a připravujeme výběrové řízení na dodavatele stavebních prací tak, aby práce mohly být zahájeny na jaře roku 2015 a celé dílo předáno do užívání ještě do zimy.

Prosíme tímto obyvatele a návštěvníky oblasti Za Mlýnem v následujících měsících o spolupráci a trpělivost při realizaci této náročné investiční akce. Odměnou nám bude vyřešení letitého problému našeho města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tisnov.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

10:28 Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

V pátek 17. května od 18 hodin do půlnoci budete mít znovu příležitost projít si galerie, muzea a da…