Uherský Brod: Sociální bydlení a služby budou rozšířeny

05.03.2017 21:20

Na svém únorovém jednání schválili zastupitelé jednohlasně investiční záměr na rekonstrukci domu č. p. 1066 pro sociální bydlení a služby.

Uherský Brod: Sociální bydlení a služby budou rozšířeny
Foto: ub.cz
Popisek: Uherský Brod

Stávající objekt je využíván jako dům s pečovatelskou službou pro seniory, stavebně technický stav objektu je ale ve stavu nevyhovujícím současným standardům. Ve špatném až havarijním stavu je elektroinstalace, vnitřní kanalizace, v suterénu jsou značné problémy s vlhkostí, kotelna je na pokraji životnosti (kotle z roku 1996), terasou v prvním poschodí zatéká do spodních bytů.

Na rekonstrukci by bylo možné získat dotace z IROP na rekonstrukci bytů pro sociální bydlení a rekonstrukci prostor pro sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi (SASRD). V případě získání těchto dotačních titulů bude zrekonstruována celá budova, v přízemí budou upraveny prostory pro zázemí SASRD (cca 5 zaměstnanců), v prvním a druhém poschodí bude zrekonstruováno 8 bytů. Konkrétně se jedná o tři byty 1+KK, tři byty 2+KK a dva byty 3+KK. Rekonstruované prostory jsou limitovány dotačními podmínkami, a proto prostory, které budou nad limit dotačního titulu, budou zrekonstruovány z vlastních prostředků města jako nedotační část. Předpokládá se i vestavba výtahu, úprava prostranství kolem objektu včetně řešení parkování.

Záměr je v souladu s územním plánem města. Náklady na jeho realizaci byly vyčísleny na 17,5 milionu korun, z nichž dotace by mohla činit 90 % uznatelných nákladů, zbývajících 10 % a neuznatelné náklady budou uhrazeny z rozpočtu města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…