Ústí nad Labem: Za týden vypluje loď z mola u „zanádraží“

16.05.2011 14:16

Ožije tak prostor, který prošel celkovou rekonstrukcí. Loď „Ústí nad Labem" vypluje poprvé 21. května.

Ústí nad Labem: Za týden vypluje loď z mola u „zanádraží“

"Projekt IPRM Centrum - rekonstrukce zanádražního prostoru byl od počátku motivován snahou oživit tu část města, která byla dlouhá léta nevyužívána. Jedním z hlavních cílů byl návrat lodního přístaviště do centra města. Lodní doprava na Labi má svou 170letou historii a město jí vděčí i za svůj historický rozvoj. Jsem proto rád, že se po mnoha letech do centra vrací pravidelná lodní linka. Je to možné právě díky rekonstrukci zanádražního prostoru, kde můžete nově zaparkovat, z terasy se dívat na řeku a v krátké budoucnosti nakoupit nebo si dát dobrou kávu. Díky propojení s nádražím je do tohoto prostoru jednoduchý přístup, který jistě přispěje k zatraktivnění centra města", řekl náměstek primátora Jan Řeřicha.

Loď „Ústí nad Labem" zahájí druhou sezónu na Labi. Právě 21. května odstartuje okružními jízdami plavbu od mola přivezeného z Vaňova k Mariánské skále a zpět přes zdymadla na Střekově. „Dohodli jsme se s majitelem lodě, že kdo přijde v námořnickém oblečku, dostane dárek", doplnil Řeřicha s tím, že loď vypluje v 10, ve 12, ve 14 a v 16 hodin. „Věřím, že pro Ústečany to bude lákavé zpestření sobotního dne".

Dostavbou zanádražního prostoru došlo k propojení vlakové nádraží s nábřežím, kde vzniklo nových, téměř sto parkovacích míst a zmíněná vyhlídková terasa s obchůdky. „Parkování u hlavního nádraží bylo vždy problematické. Nedostatek místa bránil především cestujícím vlakem v nakládání a vykládání zavazadel, nebo při čekání na příbuzné, kteří do města přijížděli. Nyní mají konečně kde zastavit", řekl náměstek primátora Jan Řeřicha a dodal: „Celý prostor byl kdysi téměř nevyužíván. Vyhlídková terasa nabízí jedinečný pohled na řeku Labe. Ostatně tato varianta byla nápadem Ústečanů, kteří hlasovali v anketě města uveřejněné na webu. A město se s ní plně ztotožnilo. Výhodou je také bezbariérový prostor, díky němuž se každý dostane přes pasáž hlavního nádraží nejen k řece, ale také k Benešovu mostu.

Více o trasách lodě na www.labskaplavebni.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Usti-nl.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.