V Olomouci proběhl Mezinárodní kongres nevidomých esperantistů

26.07.2011 18:23

V Olomouci se ve dnech 14. až 21. července uskutečnil 77. Mezinárodní kongres nevidomých esperantistů. Mezinárodního setkání se zúčastnilo celkem 56 hostů ze dvanácti zemí. Záštitu nad kongresem převzal i primátor Olomouce Martin Novotný.

V Olomouci proběhl Mezinárodní kongres nevidomých esperantistů

V programu kongresu byla řada návštěv pamětihodností a zajímavostí Olomouce a jeho okolí, návštěva historické radnice a centra města, katedrály sv. Václava a Arcidiecézního muzea, baziliky a zoo na Svatém Kopečku, Klášterního Hradiska, křelovského fortu a esperantské mše v kostele sv. Michala. Cílem kongresu byla především výměna poznatků o úrovni péče o zrakově postižené v různých zemích, vybavenosti kompenzačními pomůckami a odstraňování bariér. Účastníci měli také příležitost se zdokonalit v používání esperanta, které je tradičním dorozumívacím prostředkem nevidomých celého světa už téměř 100 let.

Pořadatelem akce byla Sekce nevidomých Českého svazu esperantistů.

Další zprávy z Olomouce čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…