Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění

07.05.2024 10:23 | Tisková zpráva

V soutěži Radniční oko, které pořádá Sdružení vydavatelů radničních zpravodajů ČR, získaly jihlavské Ježkovy oči 2. místo v kategorii obcí nad 50 tis. obyvatel a 1. místo v ocenění profesionálů ve stejné kategorii. Slavnostní předávání cen se uskutečnilo v chrudimském Regionálním muzeu.

Jihlava: Ježkovy oči získaly další dvě ocenění
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

První ročník soutěže Radniční oko byl pro Jihlavu úspěšný. Tištěný radniční magazín Ježkovy oči se umístil na 2. místě, a to v kategorii nad 50 tisíc obyvatel. Lepší než Ježkovy oči byl časopis Klíč, který vydává Praha 11, tedy městská část s přibližně 80 tisíci obyvateli, mezi kterými jsou radniční listy distribuovány v nákladu 41 tisíc kusů. Ježkovy oči se oproti tomu tisknou v nákladu necelých 25 tisíc.

Bez prvního místa však redaktoři Ježkových očí ze slavnostního předávání v chrudimském regionálním muzeu neodešli. Jedna soutěž totiž proběhla přímo na místě, kde bezmála třicítka kolegů redaktorů radničních novin malých obcí i velkých měst, hlasovala pro noviny dle jejich profesionálního úsudku. Ocenění profesionálů, jak byla tato soutěž nazvána, přinesla Ježkovým očím nejvíce hlasů, a tudíž první místo, opět v kategorii nad 50 tisíc obyvatel.

Anketa

Prospěla by české demokracii korespondenční volba občanů ze zahraničí?

hlasovalo: 27174 lidí

„Ježkovy oči mezi ostatními zpravodaji opravdu vyčnívaly. Jako jedny z mála neobsahují rušivou reklamu, zachovávají si novinový styl a jednoduchý vizuál založený na poutavých fotografiích,“ uvedla redaktorka novin Aneta Hrdličková s tím, že důležité bylo také setkání s jinými redaktory a předávání si zkušeností.

Hlavní hvězdou večera byl však Lovosický dnešek, který získal 1. místo jak ve své kategorii mezi 5000 a 15 000 obyvateli, ale také se stal celkovým vítězem. „Právě Lovosický dnešek byl jedním z mála přítomných zpravodajů, který se stylem Ježkovým očím blížil,“ doplnila Hrdličková.

Porotci hodnotili zejména využití potenciálu novin, obsahové a redakční zpracování, grafické zpracování, ale i celkový dojem. Vyhodnocení bylo v kompetenci jmenované poroty z řad Sdružení radničních vydavatelů ČR, tedy odborníků na komunikaci, obchod a veřejnou správu.

Veškeré úspěchy města lze prohlédnout na stránce ZDE. Archiv Ježkových očí najdete ZDE a archiv časopisů Klíč najdete ZDE.

Sdružení radničních vydavatelů je dobrovolným, nevládním, neziskovým a nepolitickým spolkem fyzických a právnických osob. Slouží k aktivní činnosti v oblasti médií, kultury, vzdělávání a ke vzájemnému sdílení zkušeností, know-how, inovací a popularizaci i propagaci. Má za cíl vzdělávat a pořádat popularizační a kulturní akce, propojovat své členy, tedy redaktory nejenom městských zpravodajů a jejich zástupce, dále spolupracovat s dalšími subjekty z oboru a vytvářet mezinárodní vztahy za účelem výměny zkušeností.

Výsledky soutěže

Radniční/obecní zpravodaj v tiskové verzi do 5000 obyvatel:

  1. Měšický zpravodaj
  2. Kanické listy 
  3. Noviny obce Hradištko – Kersko

Radniční/obecní zpravodaj v tiskové verzi 5000 – 15 000 obyvatel:

  1. Lovosický dnešek 
  2. Tišnovské noviny 
  3. Veselské listy

Radniční/obecní zpravodaj v tiskové verzi 15 000 – 30 000 obyvatel:

  1. Šumperský zpravodaj 
  2. Slánská radnice 
  3. Zpravodaj města Blanska

Radniční/obecní zpravodaj v tiskové verzi 30 000 – 50 000 obyvatel:

  1. Zpravodaj města Kolína 
  2. Noviny Prahy 2 
  3. Prostějovské radniční listy

Radniční/obecní zpravodaj v tiskové verzi nad 50 000 obyvatel:

  1. Klíč
  2. Ježkovy oči
  3. Ústecké noviny

Radniční/obecní zpravodaj v tiskové verzi bez rozdílu kategorie (celkový vítěz):

  • Lovosický dnešek

Zvláštní ocenění za radniční/obecní zpravodajství s využitím nástěnek a jiných fyzických nosičů:

  • Obec Královec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město rozdalo necelou třicítku Cen pro nadané

16:31 Jablonec nad Nisou: Město rozdalo necelou třicítku Cen pro nadané

Statutární město Jablonec nad Nisou ocenilo nadané žáky a studenty. Náměstkyně primátora pro oblast …