Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

07.05.2024 11:12 | Monitoring

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodobností proklínal. Její aplikaci Mobilní banka totiž postihla porucha. Což banka přiznala až odpoledne. A navíc, ani internetové bankovnictví nefungovalo podle představ klientů. Stížnosti na sebe nenechaly dlouho čekat, klienti si navíc všímali, že to není zdaleka poprvé, co má banka u aplikací výpadek. Jeden klient učinil své bance nabídku, jakou zřejmě ještě nezažila: Ať prý klidně zvýší poplatky, když údržba aplikace bude probíhat v neděli.

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila
Foto: Komerční banka
Popisek: Logo Komerční banky

Včera zažili klienti Komerční banky nepříjemné překvapení, protože nefungovala její aplikace Mobilní banka. „Vážení klienti, evidujeme technický problém u aplikace Mobilní banka, proto mohou být některé její služby nedostupné. Na nápravě intenzivně pracujeme. Omlouváme se vám za komplikace,“ sdělila banka včera odpoledne.

Tým Komerční banky měl pak napilno, když odepisoval a omlouval se nespokojeným klientům, kteří se nemohli dostat ke svým penězům.

Nejeden klient také podle svých vyjádření zvažuje, že by od banky odešel. „Opět to nejede? Urychlím návštěvu banky se zrušením účtu. Toto už není normální. Vždycky, když něco chci udělat, tak to nejede,“ stěžoval si Jan Sucháček. „Kdybych u vás neměl hypotéku, tak už jsem dávno pryč ...“ vzkazoval Komerční bance Lukáš Bláha. „Ty vaše služby jsou fakt otřesné, asi změním banku,“ reagoval Martin.

Kromě toho, jak zjistil například marketér Jakub Horák, ani on-line bankovnictví nebylo v pořádku. „Mobilní aplikace KB celý den nefunguje. Všichni tedy přešli na web, kde zadání příkazu trvá pět minut. Nebo jim někdo zbořil celej systém komplet? Šílený,“ podotkl.

S touto zkušeností nebyl zdaleka sám. „Jsou to sráči. Žádný vysvětlení, natož omluva. A blblo to i v podvečer. A protlačit přes web – porod,“ ozval se Onek Pospíšil. Stížností bylo vícero.

Ozvalo se také, že tyto problémy mívá Komerční banka zejména v pondělí.

Porucha: Klient učinil bance nabídku

„Nehněvejte se, ale mobilní aplikace je už takřka se železnou pravidelností při pondělcích rozjebaná. Jako někdo, kdo pracuje už v pondělí, to nevítám. Pokud je potřeba zvýšit poplatek, aby se zaplatil někdo, kdo to bude rozjebávat o nedělích, tak jsem otevřen jednání,“ vzkazoval sarkasticky jeden klient.

Na aplikaci si přitom lidé stěžovali již v prosinci minulého roku, kdy také vypověděla poslušnost, zrovna v době, kdy vrcholila sezóna shánění vánočních dárků. I tehdy klienti uvažovali, zda by jim u jiné banky nebylo lépe. Při stížnostech se také objevily sarkastické narážky na to, jak banka plní cíle udržitelnosti.

Škodolibé klienty Komerční banky tak potom možná potěší zpráva, že bance za první čtvrtletí roku 2024 klesl zisk. Ale zřejmě nikoliv kvůli kvalitě služeb. „Meziroční pokles čistého zisku byl způsoben výrazným meziročním nárůstem nákladů na riziko,“ uvádí Fio Banka. Oproti roku 2023 se KB snížily čisté úrokové výnosy o 73 milionů Kč, banka ale vydělala více na poplatcích a provizích, a to o 74 milionů Kč. Poklesly jak provozní výnosy, ale i provozní náklady, takže provozní zisk byl o 67 milionů Kč vyšší. Zvedly se ale zmíněné náklady na riziko z 432 milionů Kč na 485 milionů. Čistý zisk tak z 3,5 miliardy v prvním čtvrtletí roku 2023 klesl na „jen“ 2,8 miliardy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jak to, že už Lipavský, Kolář a spol nekřičí, že to udělali Rusové? , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseanaboca , 07.05.2024 11:35:00

|  16 |  0

Další články z rubriky

„Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

13:30 „Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

Hosty pořad první části Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News byli ministr zahraničí Jan Lipavs…