V Olomouci proběhl Mezinárodní kongres nevidomých esperantistů

26.07.2011 18:23

V Olomouci se ve dnech 14. až 21. července uskutečnil 77. Mezinárodní kongres nevidomých esperantistů. Mezinárodního setkání se zúčastnilo celkem 56 hostů ze dvanácti zemí. Záštitu nad kongresem převzal i primátor Olomouce Martin Novotný.

V Olomouci proběhl Mezinárodní kongres nevidomých esperantistů

V programu kongresu byla řada návštěv pamětihodností a zajímavostí Olomouce a jeho okolí, návštěva historické radnice a centra města, katedrály sv. Václava a Arcidiecézního muzea, baziliky a zoo na Svatém Kopečku, Klášterního Hradiska, křelovského fortu a esperantské mše v kostele sv. Michala. Cílem kongresu byla především výměna poznatků o úrovni péče o zrakově postižené v různých zemích, vybavenosti kompenzačními pomůckami a odstraňování bariér. Účastníci měli také příležitost se zdokonalit v používání esperanta, které je tradičním dorozumívacím prostředkem nevidomých celého světa už téměř 100 let.

Pořadatelem akce byla Sekce nevidomých Českého svazu esperantistů.

Další zprávy z Olomouce čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

22:28 Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

Přednáška zaměřená na ochranu před digitálními útoky se uskuteční v kině Dukla Jihlava ve středu 29.…