Babiš (ANO): Pane ministře Rakušane, vy jste obvinil soukromý subjekt z nelegální činnosti

26.09.2023 18:09 | Zprávy

Projev na 76. schůzi Poslanecké sněmovny 26. září 2023 ke kauze šifrovaného telefonu ministra vnitra Víta Rakušana

Babiš (ANO): Pane ministře Rakušane, vy jste obvinil soukromý subjekt z nelegální činnosti
Foto: Screen YouTube
Popisek: Andrej Babiš ve sněmovně

Takže dobrý den, vážená paní předsedající, kolegyně, kolegové, vážení spoluobčané,

máme tady začátek nového týdne a další kauzu významného člena vlády. A nejedná se o nikoho jiného než o ministra vnitra Víta Rakušana. Já už jsem v minulosti tady navrhoval, abychom konečně projednali tady na plénu kauzu Dozimetr. My jsme historicky měli od revoluce x kauz. Byli tady různí politici a podnikatelé a úředníci, který zkrátka rozkrádali veřejné finance. A ty kauzy potom nějakým způsobem skončily. Ale ještě nikdy v historii naší země jsme neměli tak pečlivě a dlouho budovaný organizovaný zločin, mafiánskou strukturu, která tady vlastně působí už dvacet let. Začínali v Zlínském kraji, kde postupně získali vliv na tamní politiky a dělali kšefty. Oni se přesunuli do Prahy, Středočeský kraj a finále bylo v tom, že získali post ministra vnitra. Teď se ukázalo, že pan ministr vnitra stejně jako jeho spolustraník Gazdík vlastnil šifrovaný telefon, který běžně využívají mafiáni, jako například hlavní hrdina kauzy Dozimetr Michal Redl. Gazdík, poslanec Gazdík, kvůli této skutečnosti a stykům s Redlem rezignoval na post ministra vlády a z vedení STAN. No a co teď pan ministr Rakušan, co tehdy říkal.

22. června 2022 tvrdil, že jako ministr vnitra šifrovaný telefon má a nikdy ho nepoužil. Že Gazdíkovi řekl, že ho má rozšlapat a vyhodit z okna. Přitom měl stejný telefon, stejný a ne ten ministerský, ne od Národního bezpečnostního úřadu, ne, ale od soukromé firmy. Teď vlastně dělá z nás všech hlupáky, ukazuje, točí, videa, je značně nervózní, ty reakce nebyly normální. Snaží se lhát nebo on stále lže vlastně. On říká, ano, každý máme v aplikaci Signál nebo Whatsapp, můžeme všichni komunikovat. Ale ono to vypadá, že celá ta vláda pětikoalice má samozřejmě jednu PR agenturu a i Piráti dneska na tiskovce tvrdili, že vlastně to je normální.

Ale ono jde o úplně jiný přístroj. Ono jde o přístroj, v rámci kterého se dá komunikovat jenom s vybranou skupinou. Postupně se dozvídáme, kdo všechno... takže to není přístroj, ze kterého můžete volat každému. Ne, to je speciální přístroj. Samozřejmě máme na stole dvě vyjádření. Pan Polčák tvrdí, že o ten přístroj požádal pan ministr vnitra. Pan ministr vnitra tvrdí, že ne, že mu byl nějak vnucen. Je to všechno strašně směšné.

Mimochodem tahle mafiánská parta Redl a spol Dozimetr, tak samozřejmě, pokud pan ministr se chtěl nějakým způsobem očistit, tak mohl ten jeho přístroj odevzdat policii. Ne, on tvrdí vlastně a mlží a včera dával nějaké video, kde ještě dokonce samozřejmě za všechno může Babiš. Ukazoval tam, že volal mně. Samozřejmě že mi nevolal, jo. Takže na Signálu. Ale vždyť to je všechno lež. To není jeho normální mobil, to je úplně jiný. To je ten, který používala ta skupina a dostali to od bývalého... organizovaný zločin je to, organizovaný zločin. Znovu opakuji, ta chobotnice, kterou budovali 20 let.

Hnutí STAN vzniklo jako hnutí, jako politická mafie, vznikli ve Zlínském kraji a postupně to přerostlo celou republikou. Je neuvěřitelné, že média to moc neřeší, naopak to přikrývají, nemluví o tom. Ale já se k tomu ještě samozřejmě dostanu. Otázka je, proč vlastně někdo - a poctiví lidé se nebojí přece, že je někdo bude poslouchat, jo. Ty nesmysly o tom - to se ještě k tomu dostanu - že bezpečnostní divize Agrofertu někoho odposlouchávala, tak pan ministr si ani neuvědomil, že páchá trestní činnost, že už teď by měla policie konat ze zákona. Já se k tomu ještě dostanu.

Takže o co jde, o jaký přístroj? Co říká ta firma na stránkách Kryptocallu? V roce 2007 naše aplikace přitáhla pozornost BIS, Bezpečnostní informační služby. Já jsem vždy oceňoval naši Bezpečnostní informační službu v rámci boje proti špionům a různým rozvědčíkům cizích mocí, ale vždycky jsem je upozorňoval taky na to, že je potřeba bojovat proti korupci.

Mě by strašně zajímalo, co BISka píše panu premiérovi. Když jsem byl já premiérem a BISka mi napsala, že někdo někde krade, tak jsem napsal tomu ministrovi okamžitě, že se to má řešit, jo. Takže to by bylo strašně zajímá. Takže Kryptocall. BISka údajně z toho byla nervózní, protože nemohla sledovat obsah zpráv, které byly zabezpečeny pomocí SMS 007, tak se snažila situaci řešit způsobem, který byl vnímán jako nepřijatelný nátlak v duchu filozofie naší společnosti - píše ta firma - která klade důraz na zaručení práva na soukromí, jsme spolupráci s BIS odmítli.

Firma dodává do telefonu šifrovací software Kryptocall - takže znovu opakuji, že je to speciální přístroj, ne to, co vlastně se snaží lhát pan ministr - a blokuje tak možnost policejního odposlouchávání. Čeho se bál ten organizovaný zločin. No, toho, že budou slyšet, jak kradou, jak se koordinují. On má krypťák, ty máš krypťák. Propojím vás, domluvím to, řekl Redl, ano. To je článek, zdroj Lidovky. Dopravní podnik Praha - Hlubuček, Gazdík, Redl, magistrát - (nesroz.), korupce, peníze, policie. Takže to není Whatsapp ani Signál, jak lže pan ministr vnitra. To je zajímavé, že média se na takovou jednoduchou věc nezeptají. Proto neukáže ten přístroj, který údajně nepoužíval. Ale v momentě, kdy zkritizoval Gazdíka, který kvůli tomu musel skončit, tak už ho měl osm měsíců, takže lhal.

To mohli všichni používat ten Signál, ne, v rámci té mafiánské party. To, že poslanec Gazdík měl šifrovaný telefon, není divné, jo. Politici dostávají od NBÚ kryptované telefony s národní šifrou, které musí používat, pokud jsou obsahem jejich komunikace utajované informace. Ale zvláštní je, že pan Gazdík, poslanec Gazdík, bývalý ministr, měl telefon soukromé firmy používaný zločineckou skupinou, řekl Právu odborník na kyberbezpečnost a bezpečností společnosti Memsource Tomáš Flídr, který pro NBÚ pět let pracoval. Zdroj - gang používal šifrované mobily, měl ho i Gazdík - 23. 6. 2022. Barbora Prchalová Právo. No, takže si zaměňte v textu místo jména Gazdík Rakušana a je to naprosto totožná situace.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

21:03 Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.