Balaštíková (ANO): Síkela

13.12.2022 8:39 | Komentář

Ve vládě máme jeden archetyp - téměř krystalickou podobu hloupé zupácké arogance.

Balaštíková (ANO): Síkela
Foto: archiv poslankyně
Popisek: poslankyně Margita Balaštíková (ANO)

Ve vládě máme jeden archetyp - téměř krystalickou podobu hloupé zupácké arogance. Pozastavuji se nad tím, protože to už překračuje hranice úsměvné epizody a stává se to krajně nebezpečným. 

Anketa

Kterého kandidáta nejvíc NECHCETE ve 2. kole volby prezidenta?

13%
66%
21%
hlasovalo: 35220 lidí
Ten archetyp se jmenuje Jozef Sikela a většina podnikatelů už jistě ví, o čem mluvím. Ten člověk se ve svých 55 letech náhle probudil, a zjistil, že je vlastně politik a jak si tu politiku představoval, tak ji také začal dělat. Žádné politické zkušenosti, žádná sebereflexe, pouze dva principy: jsem neomylný, a drzé čelo je lepší než poplužní dvůr. Situace v české ekonomice je vážná.

Energetika je svěrací kazajkou českého průmyslu a rizika narůstají. To není jistě vina pouze této vlády a i kdyby byla, je to prostě situace, kterou je nutné řešit energicky, obezřetně, velkoryse a rychle. Ideologie v podání ministra Síkely žádným řešením není. Je to jen zcela jalový optimizmus a chlácholení. Ujišťuje nás, že je vše pod kontrolou, zabezpečené, že nikomu nic nehrozí a že on to všechno vyřeší miliardami korun a na evropské úrovni.

Podívejme se ale do Německa. Tam jsou k dispozici miliardy EUR, ale německá vláda mluví naprosto seriózně o existujících rizicích a síkelovským optimizmem rozhodně nehýří. Pořád jsme silně závislí na dodávkách energií z Ruska a budeme až do roku 2025, pokud to bude Rusko považovat pro sebe za výhodné či přijatelné. Máme plné zásobníky plynu, ale státu nepatří ani ty zásobníky, ani ten plyn. Nafta ve strategických zásobách chybí a nedaří se ji sehnat. Němci přemýšlejí o alternativách regulace spotřeby plynu, náš Síkela tvrdí, že nic takového u nás nepřipadá v úvahu. Jaký je z toho závěr? Jediný možný - že tato vláda je nekompetentní, nezvažuje reálná rizika a může nás vystavit velkým hrozbám, na které nebude připraven nikdo - ani vláda, ani firmy, které jí uvěří, ani obyvatelé. Síkela by jako člen této vlády měl rychle skončit, měl by ho nahradit někdo rozumný, realisticky uvažující a korektně informující. Těžko říct, zda někoho takového pětikoalice umí najít.

Převzato z Profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.